Tulcea are doi milionari în Top 300 Capital. Ambii derulează afaceri și în Constanța

Cornel Georgescu, tulceanul cu o avere estimată la 39-40 milioane de euro

Revista Capital include în top 300 milionari pentru anul 2017 și doi oameni de afaceri din Tulcea. Ambii și-au clădit averea în segmentul construcțiilor, iar municipiul Constanța a reprezentat o zonă de interes pentru derularea afacerilor acestora.

Cornel Georgescu ocupă locul 139 în topul milionarilor români, cu o avere estimată la 39-40 de milioane de euro, cu o scădere reprezentativă față de anul 2016, atunci când averea sa era estimată la 44-45 milioane de euro. Cu afaceri în construcții și turism, Cornel Georgescu este proprietarul grupului de construcții Coral din Tulcea, societate care a construit, printre altele, și sediul Tomis Mall din Constanța. Cunoscutul om de afaceri tulcean a fost reținut și pus sub control judiciar de procurorii DNA în anul 2015, fiind acuzat de dare de mită în dosarul în care primarul muncipiului Tulcea, Constantin Hogea, a fost acuzat că a primit mită un apartament de la Cornel Georgescu.

Bela Tănase, al doilea milionar tulcean, se regăsește pe locul 241 al Topului Capital, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. 2017 a reprezentat un an de grație pentru omul de afaceri tulcean, cunoscut pentru investițiile imobiliare din Constanța. Conform revistei Capital, cifra de afaceri a societății Cambela Prod, controlată de Bela Tănase, a raportat un rulaj de 63,4 milioane de euro, în creștere cu peste 80% față de anul anterior și cu un profit de 1,7 milioane de euro. Pe 14 iunie a.c., Primăria Constanța a eliberat autorizația de construire prin care Bela Tănase urmează să ridice, în stațiunea Mamaia, un nou imobil P+6E-8R.


Citește și „Ministrul Transporturilor este în Top 300 Capital. Milionarii Constanței, pe locul doi în România, după magnații bucureșteni“


 

1 comentariu

  1. Bibiris

    Un trist care crede ca are veleitati de jurnalist si care dezinformeaza . Cornel Georgescu nu a fost niciodata arestat . Iar povestea cu mita s-a dovedit cu adevarat falsa. Mai declari ca esti si din Tulcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.