Ministrul Transporturilor este în Top 300 Capital. Milionarii Constanței, pe locul doi în România, după magnații bucureșteni

Conform Revistei Capital, Constanța este al doilea județ, în top 300, având cel mai mare număr de milionari, după București. Însumate, averile celor 17 milionari constănțeni ating aproape 1 miliard de euro și situează Constanța pe locul patru, după capitală, județul Bacău și Bihor.

Topul 300 Capital este condus de Ion Țiriac, cu o avere de 1,7 – 1,8 miliarde de euro.

1. Omul de afaceri Gabriel Comănescu rămâne cel mai bogat constănțean și ocupă locul 17 în Topul Capital, cu o avere estimată la 200-250 milioane de euro, obținuți din platforme petroliere, construcții marine și hoteluri. Revista Capital notează că șeful Grup Servicii Petroliere a fost luat pe nepregătite de prăbușirea cotației internaționale a țițeiului, iar rulajul societăților sale în acest segment au scăzut de aproape opt ori față de anul precedent.

2. Gheorghe Bosânceanu, unul dintre cei mai importanți armatori din Europa de Sud-Est și proprietarul Șantierului Naval Constanța ocupă locul 41 în topul milionarilor români, cu o avere estimată în 2017 la 110-115 milioane de euro, în creștere față de anul 2016, atunci când averea sa era estimată la 93-95 milioane euro. Gheorghe Bosânceanu este și proprietarul cotidianului constănțean ”Cuget Liber” și a unei rețele locale de distribuție a presei.

3. Pe locul 46 se plasează Niculae și Ion Dușu, a căror activități în sectorul materialelor de construcții, servicii de operare portuară, hoteliere și imobiliare au făcut ca averea celor doi veri să atingă 100-105 milioane de euro. Anul 2017 a fost unul extrem de bun pentru deținătorii CELCO, care și-au mărit averea cu aproximativ 10 milioane de euro.

4. Averea familiei Idu a rămas constantă față de anul 2016 și atinge suma de 90-100 de milioane de euro, care îi plasează pe Corneliu și fiul său Bogdan pe locul 53 al Topului Capital. Familia Idu deține afaceri în domeniul shippingului, al gazului lichefiat și sunt proprietarii cunsocutului club de tenis din stațiunea Mamaia, care le poartă numele.

5. Cu o avere estimată în 2017 la 53-55 de milioane de euro, omul de afaceri constănțean Florin Cârstocea ocupă locul 104 printre milionarii din România. Florin Cârstocea și-a clădit averea din afacerile în industria petrolieră și turism, cea mai cunoscută societate pe care o controlează fiind Rig Service SA.

6. Pe locul 155 se poziționează familia Muntmark, nume cunoscut în domeniul energiei regenerabile. Familia Muntmark, cu o avere estimată la 35-38 milioane de euro controlează Monsson Group, unul dintre cel mai mare dezvoltator de parcuri eoliene.

7. Constănțeanul Grigore Comănescu, cu o avere estimată la 33-35 milioane de euro, ocupă locul 166 în topul milionarilor. Afacerile sale în domeniile betonului și turismului au avut de suferit în anul 2017, averea sa fiind diminuată cu aproximativ 5 milioane de euro față de anul precedent.

8. Câștigurile din turismul constănțean îl plasează pe Nicolae Bucovală pe locul 176 în topul milionarilor români, cu o avere estimată la 32-34 milioane de euro. Acesta deține mai multe hoteluri și este vicepreședintele Federației Patronatelor din Turismul Românesc.

9. Cătălin Marius Bucur, cel care controlează grupul de companii Brise, unul dintre cei mai importanți traderi români de cereale și furnizori de materii prime pentru fermieri, ocupă locul 179 în topul milionarilor cu o avere estimată la 31-33 milioane de euro.

10. Tot în domeniul agriculturii activează și familia Chimișliu, care ocupă locul 222 în topul Capital, cu o avere estimată la 24-25 de milioane de euro. Familia Chimișliu deține compania Biochem, specializată în comerțul cu produse pentru protecția plantelor, semințe și soluții pentru agricultura bio.

11. Omul de afaceri constănțean Ion Dumitrache ocupă locul 240 în topul milionarilor români, cu o avere estimată la 25-27 milioane de euro. Repararea navelor, imobiliare, hoteluri și farmacii sunt domeniile în care activează Ion Dumitrache. Acesta este partener de afaceri în mai multe companii cu actualul ministru al Transporturilor, Felix Stroe, alături de care deține Șantierul Naval Midia din Năvodari, General Taxi sau 2X1 Holding.

12. Familia Martin, deținătoarea cunoscutei societăți de salubrizare Polaris M Holding SRL, ocupă locul 265 cu o avere estimată la 23-25 milioane de euro. În prezent, fostul deputat Eduard Martin se află în arest preventiv, fiind acuzat de procurorii DNA de evaziune fiscală. Acesta mai este trimis în judecată în alt dosar, alături de Radu Mazăre, fostul primar al Constanței.

13. Constantin Frățilă ocupă poziția 281 în topul milionarilor români, cu o avere estimată la 21-23 milioane de euro. Fostul arbitru de fotbal are afaceri în construcții și piața de capital.

14. Locul 293 este ocupat de Vasile Costea, omul de afaceri constănțean cu o avere estimată la 20-22 de milioane de euro obținută în segmentul construcțiilor. Acesta controlează societatea ABC Val, cunoscută pentru numeroasele contracte publice cu Primăria Constanța.

15. Locul 297 în topul milionarilor români este ocupat de Felix Stroe, actualul ministru al Transporturilor în Guvernul Tudose. Așa cum am amintit, Felix Stroe este partener de afaceri cu Ion Dumitrache, iar averea de 20-22 milioane de euro și-a construit-o cu ajutorul companiilor din domeniile reparațiilor nave, hoteluri și comerț.

16. Topul 300 Capital este încheiat de constănțeanca Simona Halep, care, la doar 26 de ani, a reușit să strângă din tenis o avere impresionantă de 20-22 milioane de euro. Anul 2017 i-a adus constănțencei locul 1 în tenisul mondial feminin și un venit de 5 milioane de dolari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.