Decebal Făgădău, despre WC-urile de 50 de mii de euro: „Cine se simte neîndreptățit să se adreseze parchetului”\”Nu sunt în măsură să zic dacă prețul este mare sau mic”

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a reacționat în scandalul prețurilor exorbitante cu care au fost construite WC-urile publice din Parcul Arheologic din Constanța. Pe 29 august a.c., Info Sud-Est a arătat că cele trei WC-uri din Parcul Arheologic au costat Primăria Constanța peste 150 de mii de euro. (Citiți investigația AICI)

La două zile de la publicarea materialului, primarul Constanței a reacționat printr-o declarație citată de cotidianul Replica de Constanța. Decebal Făgădău susține că el nu este în măsură să spună dacă prețul este mare sau mic și că este interesat doar de calitatea lucrării:

„«Exorbitant» este o apreciere a jurnaliștilor. Este un proiect făcut de specialiști, nu de jurnaliști. Este rezultatul a două licitați, dintre care una pentru fonduri europene, iar a doua, după ce un contestatar din Constanța ne-a blocat un an și jumătate desfășurarea ei. Cele două licitații au fost validate prin hotărâri de isntanță. Eu nu sunt în măsură să zis dacă prețul este mare sau mic. Pot să spun doar că procesul verbal de recepție s-a semnat cu obiecțiuni. Noi nu vom face toate plățile până când obiecțiunile înscrise în procesul verbal nu vor fi remediate. Pe mine mă interesează calitatea lucrării, nu mă interesează aprecierile din mass media asupra valorilor. Nu îmi dau eu cu părerea”, a declarat Decebal Făgădău pentru Replica de Constanța.

Primarul Constanței a mai adăugat că cine se simte neîndreptățit este rugat să se adreseze parchetului:

„Trăim într-o paradigmă a ipocriziei. Ne uităm afară și vedem cum totul este frumos. Dar când ne uităm la noi spunem: domne, e urât pentru că avem băncuțe tip metro, care costă 200 de lei. Păi, de 200 de lei, nu poți să iei un lucru care să țină 200 de ani! Vedem cum este la Paris, cum este la Londra, cum este în alte părți. Apoi, noi operăm într-o zonă care este protejată istoric. Nouă luni de zile a durat doar o schimbare de soluție pentru apă pentru că ne aflăm în vecinătatea unui zid de incintă. Înainte de a se arunca aceste aprecieri, că sunt sume exorbitante, informați-vă și dați credit specialiștilor și judecătorilor, de data aceasta. Cine se simte neîndreptățit, este rugat de mine, primarul municipiului Constanța, să se adreseze parchetului”, a adăugat Decebal Făgădău.

*În luna mai 2015, Primăria Constanța a anunțat că încep lucrările de reabilitare a Parcului Arheologic și că investiția va fi finanțată cu bani europeni. În 2016, administrația locală a pierdut finanțarea europeană din cauza numeroaselor contestații ale firmelor care au fost declarate necâștigătoare. Așa se face că, imediat după ce a pierdut banii europeni, Primăria Constanța a alocat bani din bugetul orașului pentru a amenaja parcul. A fost nevoie de trei ani pentru ca Parcul Arheologic să fie deschis publicului. Primăria Constanța a plătit aproximativ 3 milioane de euro pentru aceste lucrări.

2 comentarii

 1. Rrradu

  Retinem ca dl primar o fi vazut la Londra toalete publice care costau cat un apartament in centrul metropolei engleze, construite din banii londonezilor de camarila primarului Boris;
  – Bechtel se intoarce: de acum inainte, dl primar, lipsit de orice curiozitate de gospodina care compara preturile din mai multe piete, ar putea, bazandu-se doar pe „experti”, sa plateasca din banii nostri oricat pe orice prostie;
  – sa ne bucuram (sau ingrozim): un alt exilat celebru al Romaniei ar putea sa se intoarca acasa, dupa ce fostul sau viceprimar a dat acest semnal public de incredere in justitie;
  – in continuare, gasca Mazare nu rateaza nimic si face bani din orice rahat in Constanta; de la toaletele „eco” ale Envirotech-ului dnei Merla din primaria mazariota la closetele care costa cat o locuinta construite de Mobitom (unde a lucrat tatal primarului Fagadau) si Pomacost (infiintata de regretatul var al fugarului Mazare)
  – vedeti de ce e important un prag cat mai ridicat al abuzului in serviciu?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.