CFR vrea să modernizeze linia de cale ferată Medgidia-Tulcea prin înlocuirea instalațiilor de centralizare mecanice cu unele electronice

vagon tulcea constanta tren cfr calatori vagon tulcea constanta tren cfr calatori
sursa foto: Adrian Anton/ Info Sud-Est
vagon tulcea constanta tren cfr calatori
sursa foto: Adrian Anton/ Info Sud-Est

CFR Constanța a lansat, joi, o licitație pentru expertizarea tehnică a centralizării electronice pentru linia de cale ferată Medgidia-Tulcea, conform platformei naționale de achiziții publice.

Expertizarea tehnică se va realiza prin înlocuirea respectivelor instalații existente cu instalații de centralizare electronică în stațiile Babadag, Cataloi, Tulcea Mărfuri și Tulcea Oraș, cu realizarea dispecerizarii (acțiunii de control – n.red) acestora în stația Tulcea Oraș, conform documentelor consultate.

Stațiile menționate anterior sunt amplasate pe secția de circulație Medgidia-Tulcea, linie principală echipată cu cale simplă, neelectrificată.

Valoarea estimată a licitației se ridică până la 100.000 lei, iar contractul va fi împărțit în două loturi a câte 50.000 lei:

  • LOT 1 – Centralizare electronică de linie pe distanța Medgidia – Baia Dobrogea (expertiză tehnică şi DALI). Situația existentă impune urgentarea efectuării lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de centralizare de pe distanţa Medgidia – Baia Dobrogea, lucrări bazate pe expertizarea tehnică a obiectivului prin care să se stabilească volumul și tipul de lucrări şi operații ce trebuie efectuate ȋn acest sens. 

Expertiza tehnică şi DALI au drept scop implementarea centralizării electronice de linie pe distanța Medgidia – Baia Dobrogea prin înlocuirea instalațiilor de centralizare mecanice cu instalații de centralizare electronică în stațiile C.F. Nicolae Bălcescu, Târgușor Dobrogea, Cogealac, Mihai Viteazu și Baia Dobrogea, cu realizarea dispecerizării (telecomandă și telecontrolul elementelor instalațiilor CE) acestora din stația Medgidia

  • LOT 2 – Centralizare electronică de linie pe distanța Baia Dobrogea – Tulcea Oraș (expertiză tehnică şi DALI) Situația existentă impune urgentarea efectuării lucrărilor de modernizare a instalaţiilor de centralizare de pe distanţa Baia Dobrogea – Tulcea Oraş, lucrări bazate pe expertizarea tehnică a obiectivului prin care să se stabilească volumul și tipul de lucrări şi operații ce trebuie efectuate ȋn acest sens. 

Expertiza tehnică şi DALI au drept scop implementarea centralizării electronice de linie pe distanța Baia Dobrogea – Tulcea Oraș prin înlocuirea respectivelor instalațiilor existente cu instalații de centralizare electronică în stațiile C.F. Babadag, Cataloi, Tulcea Mărfuri și Tulcea Oraș, cu realizarea dispecerizării (telecomandă și telecontrolul elementelor instalațiilor CE) acestora în stația Tulcea Oraș. 

Termenul limită pentru primirea ofertelor sau cererilor de participare este de 29 mai.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

1 comments
  1. Nu ar fi mai bine ca CFR sa mute linia de cale ferată a mocăniței dobrogene la Nicolae Bălcescu spre Hârșova , iar linia de cale ferată dintre Medgidia și Tulcea sa fie una noua și electrificată ???

Comments are closed.