La doar cinci metri de geamurile unui bloc din cartierul Compozitorilor se ridică o clădire care le va fura oamenilor soarele pentru totdeauna.
Groapa pentru fundație este deja săpată, iar spațiul este îngrădit corespunzător. Pentru cei care s-au mutat în blocul vecin acum mulți ani, locul unde se ridică noua construcție era ieri doar o parcare unde se îmbulzeau mașinile din cartier, iar mâine va deveni cel mai mare coșmar al lor.
Noua construcție cu două etaje și mansardă se ridică pe strada Operei nr. 19, iar investitorul este Marlena Petrescu. Autorizația de construire a fost eliberată de Primăria Constanța în octombrie 2017, clădirea urmând să fie finalizată cel mai târziu în octombrie 2020.

Aflați în aceeași situație, constănțeni care locuiesc în zona parcului Tăbăcărie au ieșit să protesteze în martie, pentru a-și cere dreptul de a le intra în casă lumina soarelui măcar câteva ore pe zi.
Cartierul Compozitorilor a fost construit în marea lui parte pe retrocedările ilegale făcute de Radu Mazăre, pentru care fostul primar al Constanței ispășește 9 ani de închisoare. De la celebrele retrocedări Leșe și Cocăneanu, bucățile imense de teren devenite proprietate privată au fost, foarte repede, împărțite în parcele mai mici și vândute la bucată, multe dintre ele ajungând în proprietatea unor apropiați ai primarului Constanței la acea vreme și care au reprezentat afaceri imobiliare cu profit frumos. După acel moment, având largul concurs al arhitectului șef și al consilierilor locali care au aprobat planurile urbanistice zonale, haosul urbanistic s-a instalat în zonă.
Despre asta, Info Sud-Est a scris pe larg AICI.
Așa a fost posibil ca în cartierul Compozitorilor să apară situații dintre cele mai hilare pentru public, dar de groază pentru locuitorii din zonă.
Spre exemplu, o stradă a fost asfaltată doar pe jumătate pentru că cealaltă parte era proprietate privată, iar o altă alee a fost efectiv rasă de pe hartă pentru același motiv.
Blocuri de cinci etaje au sufocat case cu un etaj, iar lipsa parcărilor a făcut cartierul aproape imposibil de traversat.
În același cartier încă există și astăzi străzi neasfaltate, ba chiar nepietruite, care atunci când plouă se transformă în adevărate mlaștini, canalizările subdimensionate refulează constant iar cel mai apropiat parc de cartierul tinerilor se află la cel puțin 3 km distanță.
- Abu Dhabi Ports Group vrea să investească în Portul Constanța, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Investiții emirateze în România” - 22 iunie 2022
- Războiul din Ucraina a crescut cu 11% traficul de mărfuri din Portul Constanța: “Va fi o situație foarte grea, începe și recolta noastră de cereale și trebuie să avem grijă și de ea/ Dar portul e pregătit, poate asimila această creștere” - 30 mai 2022
- 400 din cele 700 de vagoane care blocau Portul Constanța au fost scoase de pe linii/ Directorul Portului: Avem probleme, ne chinuim să dirijăm traficul, să găsim soluții de a-i îndruma pe ucraineni. Nu este ușor, dar asta e, și dacă ne-am plânge, ce facem? - 30 mai 2022
buna ziua,as vrea sa mentionez ca doamna marlena petrescu este sotia fostului sef de la agentia pentru protectia mediului constanta ,domnul traian petrescu….oare cum au obtinit domnii autorizatiile de constructie????????