Un senator USR plagiază un jurnalist într-o scrisoare oficială înregistrată la Primăria Constanța

Pe pagina de Facebook a senatorului USR Ramona Nicoleta Dinu a fost publicată o adresă oficială înregistrată la Primăria Constanța cu nr. 10/12.03.2018. Prin demersul său, parlamentarul constănțean îi atrage atenția primarului Decebal Făgădău asupra numărului mare de autorizații de construire emise de primărie în stațiunea Mamaia.

Adresa însușită și asumată de senatorul constănțean este, de fapt, un articol de opinie publicat în ziarul Info Sud-Est, în 12 februarie 2018, și semnat de jurnalistul Cristian Andrei Leonte. Textul documentului oficial (foto stânga) este copiat în integralitate din articolul de presă (foto dreapta).

Pentru a mări, click pe fotografie

Adresa oficială trimisă lui Decebal Făgădău conține antetul biroului parlamentar, semnătura senatorului și ștampila biroului senatorial și a fost publicată pe rețeaua de socializare în 15 martie. I-am atras atenția senatorului USR că scrisoarea dumneaei este, de fapt, un copy-paste dintr-un articol Info Sud-Est și i-am trimis link către materialul respectiv. La scurt timp, Ramona Nicoleta Dinu ne-a răspuns: ”Da, am dorit să întăresc semnalul tras de reprezentanții presei locale și să solicit răspunsuri în virtutea prevederilor L544/2001”. I-am explicat senatorului USR că singurul lucru pe care îl întărește prin acest demers este plagiatul și că așteptăm un punct de vedere decent cu privire la episodul cu atât mai penibil cu cât Ramona Nicoleta Dinu este un profesor respectat al Universității ”Ovidius” din Constanța. După acest comentariu, Dinu a șters postarea de pe Facebook.

Captură de pe pagina oficială de Facebook a senatorului constănțean. Postarea a fost ștearsă la scurt timp după conversație

A doua zi, senatorul USR a revenit cu un punct de vedere și ne-a explicat cum a fost posibil episodul regretabil:

”Este o temă care pe mine mă interesează și am vrut să tragem un semnal de alarmă autorităților locale. Textul documentului nu a fost scris de mine, ci de consilierul meu, pe care l-am rugat să facă o documentare solidă și să redacteze o adresă oficială pe care să o înaintăm Primăriei Constanța. Aproape de fiecare dată verific conținutul adreselor și documentelor oficiale pe care le semnez dar, uneori, din cauza volumului foarte mare de muncă, nu am timp să verific fiecare text. Tocmai de aceea sunt ajutată în activitatea mea de o echipă de consilieri. Așa s-a întâmplat și de data aceasta. Am semnat documentul respectiv pentru că am avut încredere în consilierul meu. Șefa mea de cabinet s-a ocupat de acest lucru și vă asigur că acest demers al dumneaei a fost ultimul pe care l-a făcut în această calitate. După acest episod, pe care îl condamn cu vehemență, activitatea dumneaei s-a încheiat în cadrul echipei mele. Plagiatul este un act condamnabil și nici în calitate de senator USR, nici în calitate de profesor universitar nu am încurajat și nu voi încuraja vreodată astfel de practici. Condamn vehement plagiatul și este regretabil acest incident. A fost o greșeală pe care mi-o asum și o regret. Adresez scuze jurnalistului Andrei Cristian Leonte, a cărui muncă a fost preluată fără indicarea sursei și prin asumarea conținutului. Prin urmare, am inițiat demersuri pentru retragerea textului acestei scrisori din toate mediile în care a fost distribuit. În continuare, echipa locală a USR va monitoriza agenda publică locală, iar eu voi continua să mă alătur oricărei lupte împotriva haosului urbanistic din orașul nostru”, ne-a declarat Ramona Nicoleta Dinu.

Salutăm atitudinea senatorului USR care și-a asumat greșeala fostului său consilier și s-a delimitat vehement de astfel de practici.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.