VIDEO Reacția agenților economici din Satul de Vacanță la controalele Protecției Consumatorului: ”Să fim lăsați în pace!/ PSD vrea să-l pună primar pe Horia Constantinescu”

sat vacanta conferinta sat vacanta conferinta
(sursa foto: Info-Sud-Est)

Operatorii economici din Satul de Vacanță au susținut luni o conferință de presă în cadrul căruia au răspuns acuzațiilor pe care Horia Constantinescu, șeful Protecției Consumatorului, le-a lansat în spațiul public în urma scandalului în care angajații restaurantelor au aruncat cu mâncare în inspectorii ANPC aflați în control. 

Patronul „Casa Ardelenească” din Satul de Vacanță a declarat că, în urma primului control al ANPC, reprezentanții au venit încă odată la un control, problema principală sesizată de aceștia fiind grătarele care erau aranjate afară, deși, conform legii, grătarul ar trebui să fie plasat în bucătărie: „Țin să menționez că eu funcționez în Satul de Vacanță de trei ani și nu am avut niciodată vreo reclamație de toxiinfecție alimentară”. 

De altfel, patronul localului „Casa Ardelenească” a declarat că atât Horia Constantinescu cât și celălalt șef ANPC, Paul Anghel, l-au amenințat pe bărbat. Acesta a prezentat ulterior un videoclip presei în cadrul căreia se aude, printre altele: 

“Pe bune că mă duc la Sălaj după dumneavoastră (…) Cu atitudinea asta eu zic ca nu o sa mai faceți nici un fel de activitate la Sălaj”. 

„Vrem să să fim lăsați în pace, să vină controlul, să execute ceea ce au de făcut, controalele care sunt, de la ANAF, de la cutare. Dar să le facă, să amendeze, dar să spună domne, Casa Harghita este vinovată pentru următorul lucru, dar nu tot Satul De Vacanță. Primim telefoane din țară – „Ce se întâmplă în Satul de Vacanță? Nu putem să venim acolo”, a declarat Mircea Ștefan, președinte Asociației Operatorilor din Satul de Vacanță.

De asemenea, președinte Asociației Operatorilor din Satul de Vacanță a declarat că în ciuda faptului că vara este foarte scurtă (”după 15 august nu mai vin turiști”), pe perioada festivalului Neversea „toate camerele au fost goale”. 

Bărbatul vorbește din acest punct de vedere și de interesul scăzut din partea autorităților pentru promovarea Satului de Vacanță, în ciuda faptului că deși oamenii plătesc pentru promovare, aceasta nu există.

O altă problemă asociată cu Satul de Vacanță este lacul, despre care s-a vorbit în spațiul public în ultima perioadă, pe care Primăria Constanța l-a igienizat recent. În realitate lacul este la fel de murdar ca înainte.

„Vedeți cum arată Satul de Vacanță. Ne-am apucat noi și am curățat lacul acesta, practic acesta canal, pe care am plătit niște bani. El arată la fel acum pentru că oamenii sunt necivilizați, chiar am văzut un sac de gunoi aruncat aici. Ce face Primăria cu taxele și impozitele colectate? Dar nimic nu s-a făcut în Satul de Vacanță. Stâlpii sunt vechi și deteriorați nu se mai dă lumină.”, a adăugat președintele Asociației Operatorilor din Satul de Vacanță. 

De asemenea, acesta a precizat faptul că anul trecut în luna mai, în urma unor discuții cu municipalitatea, acesta a fost invitat să discute cu viceprimarul USR al Constanței, Florin Cocargeanu: 

„Ne evită, noi am auzit pe aici că PSD-ul vrea să-l pună primar pe Horia Constantinescu, deci înseamnă că acesta vrea să-și facă campanie electorală pentru că dacă citiți pe Facebook o să vedeți că lumea îl susține”.

Context

Comisarii Autoritatății Naționale pentru Protecția Consumatorilor au mers, vineri, în control, în Satul de Vacanță din stațiunea Mamaia, iar lucrurile ar fi degenerat, conform ANPC, când administratorii unor restaurante ar fi aruncat cu mâncare în comisari. 

Videoclipurile au fost încărcate pe rețelele sociale de către ANPC. În imagini apar oameni care țipă, adresează injurii și adoptă o atitudine violentă la adresa inspectorilor care desfășurau controlul. Toate tarabele verificate de cei de la ANPC aveau deficiențe de siguranță alimentară, susține instituția. Sosurile culinare filmate de comisari, care în mod normal trebuiau ținute la o temperatură cuprinsă între 0 şi 4 grade Celsius, aveau temperaturi de 26 de grade, pentru că erau ținute în soare, susține ANPC. 

Autoritatea Națională Sanitar-Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a răspuns criticilor lui Horia Constantinescu printr-un comunicat în care se vorbește despre acțiunile șefului ANPC. În scrisoare se arată se menționează că Autoritatea a primit criticile șefului ANPC cu ”consternare”, numind declarațiile lui Constantinescu ”iresponsabile, jignitoare și cu profund dispreț față de legislația europeană și națională”. Totodată, șeful ANPC este acuzat că întreprinde acțiuni de PR.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.