Radu Mazăre, inculpat într-un alt dosar referitor la vânzarea unor terenuri. DNA estimează un prejudiciu de peste 1 milion de euro

foto: www.ziuaconstanta.ro

Printr-un răspuns la o solicitare trimisă în temeiul Legii 544/2001, Biroul de Informare și Relații Publice al Direcției Naționale Anticorupție a confirmat, pentru ziarul Info Sud-Est, zvonurile conform cărora Radu Mazăre, fostul primar al Constanței, este inculpat într-un alt dosar privind vânzarea unor terenuri din municipiul Constanța.

Radu Mazăre este urmărit penal pentru abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată, și este acuzat de procurori că ar fi vândut cinci terenuri fără licitație publică și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de Consiliul Local Constanța. Trei dintre aceste terenuri ar fi fost vândute la prețuri subevaluate și cu încălcarea mai multor prevederi legale. Prejudiciul calculat de procurorii DNA depășește un milion de euro.

Procurorii DNA Constanța au disjuns dosarul din cauza în care fostul primar a fost trimis în judecată, în aprilie 2015, pentru vânzarea altor terenuri, alături de Sorina Gina Hortolomei Moscu, SC Mehmetoglu SRL, SC Bulevard SA și SC Millenium Global Development.

Răspunsul integral al Biroului de Informare și Relații Publice din cadrul DNA:

”Față de fostul primar al municipiului Constanța, Radu Ștefan Mazăre, procurorii din cadrul Serviciului Teritorial Constanța au pus în mișcare acțiunea penală pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru sine sau pentru altul, în formă continuată, constând în aceea că, în exercitarea atribuțiilor de serviciu care decurgeau din funcția de primar al mun.Constanța, acesta a îndeplinit, la intervale diferite de timp, cu încălcarea art.123 alin.2 și alin.3 din Legea nr.215/2001, cinci acte de dispoziție asupra unor terenuri din domeniul privat al mun.Constanța, prin care s-au  înstrăinat, în alte condiții decât prin licitație publică și fără ca rapoartele de evaluare să fi fost aprobate de consiliul local,  cinci terenuri, dintre care trei terenuri au fost vândute la prețuri vădit subevaluate, cu încălcarea mai multor prevederi legale. Prin aceste activități a fost prejudiciat patrimoniul mun. Constanţa cu peste 1 milion de euro şi s-au obţinut foloase patrimoniale necuvenite pentru cumpărătorii terenurilor. Acest dosar a fost disjuns din cauza mediatizată prin comunicatul nr.672/VIII/3 din data de 3 aprilie 2015. Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.