
Mai mulți angajați ai Grup Servicii Petroliere (GSP) au protestat, zilele trecute, pe una dintre platformele maritime ale companiei, pentru că nu și-au încasat salariile de cinci luni. Reprezentanții GSP, companie controlată de Gabriel Comănescu, au transmis că în ceea ce privește situația salarială, preferă să discute direct cu angajații și că resping acuzațiile aduse de aceștia.
Zilele trecute, 17 persoane de pe platforma petrolieră Uranus, deținută de GSP, au protestat pentru că nu și-au primit salariile din luna noiembrie.
Aceștia au postat mai multe fotografii și mesaje pe Facebook:
“Parte din echipajul platformei URANUS care nu au fost plătiți din luna NOIEMBRIE își cere drepturile salariale. Cerem ajutor autorităților competente, mass-media și celor care ne pot ajuta! În timp ce statul român acorda facilități, noi nu ne primim nici banii munciți!”, a scris pe Facebook unul dintre angajații GSP.
Reprezentanții companiei ne-au transmis că preferă să discute direct cu angajații despre situația salarială, și nu prin intermediul presei. De asemenea, aceștia au spus că doi angajați au instigat și au agitat spiritele, după ce compania a hotărât să suspende operațiunile de sondare și să aducă platforma respectivă la mal:
“Pe fondul agravării crizei din piața petrolului (prețul barilului în cădere liberă) clientul a decis să suspende activitatea platformei și să o mute la port până în luna mai. Acest anunț a dat ocazia a doi angajați să instige și să agite spiritele unei părți a echipajului, folosind exagerări și zvonuri cu privire la plata salariilor, pe fondul suspendării contractului, despre care am menționat mai sus. Din totalul de aproximativ 60 de membri ai echipajului, 17 au decis să nu mai lucreze la pregătirea platformei și să blocheze total activitatea. Gestul poate fi catalogat ca iresponsabil, mai ales din perspectiva situației de urgență”, au declarat pentru Info Sud-Est reprezentanții GSP.
Aceștia au mai precizat că au decis să evacueze platforma după ce unul dintre angajați a prezentat simptome de COVID-19. Pentru că nu au fost de acord să părăsească platforma, GSP a făcut plângere penală pentru refuzul de a face dezinfecție la bordul navei.
“Aici, practic, ajungem în prima situație de pericol iminent: refuzul unor angajați de a se conforma cu procedurile de prevenție a infectării cu COVID-19. Rețineți că numai 4 persoane din acest grup au decis să părăsească platforma după discuții de ore întregi”, au mai declarat reprezentanții GSP.
Vezi aici punctul de vedere integral transmis de GSP
Însă angajații se plâng că nu au fost plătiți de mai bine de cinci luni, fiecare persoană având de încasat câteva mii de euro. Acesta este și motivul pentru care angajații nu au vrut să părăsească platforma. Aceștia mai acuză că avocații societății GSP îi hărțuiesc cu scrisori și amenințări.
- Fostul manager al Ambulanței Constanța, acuzat de ANI că și-a angajat soția în instituție prin încălcarea legii/ Laurențiu Bădescu a venit din concediu în 2019 pentru a interveni personal când Viorica Dăncilă a acordat primul ajutor în timpul unui eveniment electoral - 10 august 2022
- Abu Dhabi Ports Group vrea să investească în Portul Constanța, anunță ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu: „Investiții emirateze în România” - 22 iunie 2022
- Războiul din Ucraina a crescut cu 11% traficul de mărfuri din Portul Constanța: “Va fi o situație foarte grea, începe și recolta noastră de cereale și trebuie să avem grijă și de ea/ Dar portul e pregătit, poate asimila această creștere” - 30 mai 2022