Niculae Bădălău vrea să îl înlăture pe Felix Stroe de la Ministerul Transporturilor

Niculae Bădălău, senator și șef al PSD Giurgiu (foto: www.cotidianul.ro) și Felix Stroe, ministrul Transporturilor și șef al PSD Constanța (foto: www.info-sud-est.ro)

Surse din PSD au declarat pentru jurnaliștii Hotnews.ro că Niculae Bădălău, unul dintre liderii partidului, ar negocia dur în meciul Dragnea-Tudose și ar cere, printre altele, ca Felix Stroe să plece din fruntea Ministerului Transporturilor. Mai multe surse din PSD si ALDE au confirmat pentru HotNews.ro că Bădălău dorește contopirea Ministerului Mediului cu cel al Apelor. Bădălău ar dori să-l impună la conducerea noului minister, în locul Grațielei Gavrilescu, pe Marian Minea, omul lui din Giurgiu, actualul președinte al Consiliului Județean. Pe de alta parte, unele surse din PSD susțin că Bădălău ar dori schimbarea lui Felix Stroe de la Transporturi și înlocuirea lui cu actuala secretară de stat, Maria Grigore de la ALDE, pentru a compensa plecarea Gabrielei Gavrilescu de la Mediu. Dacă cele două solicitări ale lui Bădălău vor trece, acesta e dispus să renunțe la schimbarea lui Marian Ciolacu din funcția de vicepremier, mutare dorită de Liviu Dragnea.

Felix Stroe este președintele PSD Constanța din iunie 2015, de când Radu Mazăre și-a dat demisia din partid și primărie. În Constanța, este de notorietate faptul că, după alegerile parlamentare din decembrie 2017, Liviu Dragnea a vrut să îl schimbe pe Stroe din fruntea PSD Constanța. Dragnea nu a mai apucat să facă acest lucru pentru că partidul s-a confruntat cu protestele masive de la începutul lunii februarie. Ba mai mult, Stroe nu numai că nu a plecat din fruntea PSD Constanța, dar a și ajuns în Guvernul Tudose, ca ministru al Transporturilor, începând cu 13 octombrie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.