Jurnaliștii ISE, nominalizați la două categorii Superscrieri: Delia Dascălu și Gabriel Mateescu la ”Debut”/ Andreea Pavel și Cristian Andrei Leonte, cu Pădurea Comorova la ”Presă locală”

cristian andrei leonte, delia dascalu, gabriel mateescu, andreea pavel, info sud est cristian andrei leonte, delia dascalu, gabriel mateescu, andreea pavel, info sud est
sursa foto: Info Sud-Est
cristian andrei leonte, delia dascalu, gabriel mateescu, andreea pavel, info sud est
sursa foto: Info Sud-Est

Jurnaliștii Info Sud-Est au fost nominalizați la două categorii ale Ediției a XIII-a Superscrieri:

  • Delia Dascălu (20 de ani) și Gabriel Mateescu (23 de ani) au fost nominalizați la ”Debut” cu o investigație în care au arătat pas cu pas cum se cumpără licențe vândute la liber pe internet de la firme care fac anual milioane de lei profit din astfel de practici. Investigația poate fi citită aici.
  • Andreea Pavel (35 de ani) și Cristian Andrei Leonte (34 de ani) au fost nominalizați la ”Presă locală” cu o investigație (realizată împreună cu Context.ro) despre cum dispare singura pădure de pe litoralul românesc: Comorova, intrată pe mâna intereselor rechinilor imobiliari, după o anchetă a poliției și procurorilor ținută la sertar, apoi închisă pe prescripție. Investigația poate fi citită aici.
  • Investigațiile ISE pot fi votate aici la Superscrierea cititorilor.

La această ediție au fost selectate, în total, 47 de materiale ale jurnaliștilor din presa locală și centrală (presă scrisă, audio, video, foto, dar și alte povești în spirit civic).

Articolele au fost selectate de un juriu format din 25 specialiști din media și sunt nominalizate la cele nouă categorii de concurs:

  • Audio/Podcast, Debut jurnalistic, Investigație, Opinie, Reportaj, Presă Locală, TV&VIDEO-jurnalism, Fotografia anului în media, Civic Influencers.

Vezi aici toate nominalizările la fiecare categorie, la Ediția a XIII-a Superscrieri, care are ca temă ”Cum dă presa de bani, nu doar de urma lor”.

Andreea Pavel și Cristian Andrei Leonte au fondat ziarul Info Sud-Est în anul 2012 și Asociația Info Sud Est în 2021. Sunt și fondatori Heritage Constanța (2022), prima arhivă digitală a monumentelor istorice din județul Constanța, și editori G4Media din 2018. Cristian Andrei Leonte este și co-fondator al platformei de investigații Context.ro, împreună cu Attila Biro și Stephen McGrath, nominalizată de asemenea la Superscrieri 2024.

Jurnaliștii ISE au fost premiați în mai multe rânduri la Superscrieri, la presă locală, categoria Investigație (împreună cu colegi de la mai multe publicații, în 2021) și au obținut Premiul Juriului (2022). Andreea Pavel a fost desemnată în 2014 “Tânărul Jurnalist al Anului” de Fundația Freedom House România, pentru ”curajul de a face presă la Constanța”, iar în 2023 a obținut Premiul Ion Rațiu pentru Jurnalism.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.