Gigi Valentin Ștefan, prim-procurorul Dobrogei, respinge acuzațiile omului de afaceri Răzvan Dimoftache

Captură Youtube/ROMANIA TV

La mijlocul lunii noiembrie 2017, omul de afaceri constănțean Răzvan Dimoftache a lansat, în spațiul public, o serie de acuzații extrem de dure la adresa procurorului Gigi Valentin Ștefan, cel care conduce Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța din luna iunie 2016.

În 14 noiembrie 2017, Răzvan Dimoftache a vorbit, în cadrul unei emisiuni a postului de televiziune România TV, despre relația de prietenie pe care ar avea-o cu procurorul Gigi Valentin Ștefan. Dimoftache îi reproșa procurorului Ștefan că, în virtutea presupusei prietenii dintre cei doi, procurorul-șef al PCA Constanța nu a reușit să îl ajute în rezolvarea problemelor penale pe care omul de afaceri le are. Dimoftache era nemulțumit de faptul că plângerea pe care a făcut-o împotriva unui procuror din cadrul PCA Constanța nu a fost soluționată. Răzvan Dimoftache a prezentat și o înregistrare audio despre care spune că ar fi un dialog pe care l-a purtat cu Gigi Valentin Ștefan pe acest subiect. Dimoftache susține că Gigi Valentin Ștefan i-ar fi spus că ”nu depinde de el” să soluționeze plângerea împotriva procurorului, pentru că acesta din urmă ar fi ”protejat”.

În 11 februarie 2016, Răzvan Dimoftache a fost arestat preventiv de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, având 22 de capete de acuzare, printre care evaziune fiscală, uz de fals, înșelăciune, falsificare de instrumente oficiale, fals în înscrisuri oficiale ș.a. Mandatul de arestare a fost emis în urma unei acțiuni desfășurate de polițiștii constănțeni, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, și în colaborare cu Direcția Sanitar-Veterinară din Constanța. În urma acțiunii, au fost distruse trei tone de carne expirată care era comercializată în magazinele pe care omul de afaceri Răzvan Dimoftache le are în Constanța.

Având în vedere gravitatea acuzațiilor lansate în spațiul public de omul de afaceri constănțean, dar și apariția unei înregistrări audio cu un presupus dialog între Dimoftache și procurorul-șef al Dobrogei, Info Sud-Est i-a solicitat un punct de vedere procurorului Gigi Valentin Ștefan. În 16 noiembrie, i-am cerut procurorului-general al PCA Constanța să ne confirme dacă înregistrarea respectivă este reală și care este punctul său de vedere cu privire la acuzațiile care i s-au adus în spațiul public.

În 28 noiembrie, Gigi Valentin Ștefan a dat curs solicitării noastre menționând, însă, că răspunde în nume personal, pentru că ”informațiile cerute nu au legătură cu activitatea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel”, instituție pe care o conduce în prezent:

”Din respect față de instituția dumneavoastră și rolul ei în societate, vă răspund la solicitarea pe care ați formulat-o cu mențiunea că precizările de mai jos reprezintă punctul de vedere personal, întrucât obiectul datelor pe care doriți să le obțineți nu are legătură cu activitatea Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța și nu se încadrează în situațiile avute în vedere de prevederile legii 544/2001. Vă comunic astfel că resping în totalitate orice legătură proprie cu afacerile judiciare ale persoanei indicate de dumneavoastră. Precizez de asemenea că, în urma analizei conținutului materialului jurnalistic la care faceți referire, am constatat că acesta ar putea constitui obiectul unei cauze penale, motiv pentru care, având în vedere și statutul de magistrat, la acest moment nu sunt în măsură să vă pot furniza lămuriri cu privire la datele solicitate”, este punctul de vedere al lui Gigi Valentin Ștefan, procuror-general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța, în urma acuzațiilor pe care i le-a adus omul de afaceri constănțean Răzvan Dimoftache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.