Firma care modernizează bulevardul Lăpușneanu, amendată cu 50.000 de lei pentru că a ciopârțit copacii de pe trotuar

coapc lapunseanu garda de mediu coapc lapunseanu garda de mediu
(sursa foto: Garda de Mediu)
coapc lapunseanu garda de mediu
(sursa foto: Garda de Mediu)

Garda de Mediu a amendat societatea care lucrează pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu cu suma de 50.000 de lei pentru că nu a respectat măsurile stabilite la controlul anterior referitoare la prevenirea și protecția plantației.

Aproximativ 60% din arborii de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsă între Casa de Cultură și Trocadero prezintă urme de vătămare a rădăcinilor și a scoarței, transmite Garda de Mediu. De asemenea, 52 de arbori, în special tei au fost afectați pe parcursul lucrărilor de îmbunătățire a mobilității urbane în Municipiul Constanța.

La verificarile efectuate in data de 24 mai 2023, s-a constatat ca nu s-au respectat masurile stabilite la controlul anterior referitoare la prevenirea si protectia plantatiei realizata de-a lungul caii de comunicatie, pe ambele sensuri de circulatie. Aproximativ 60% din numarul arborilor de pe aliniamentul stradal din zona cuprinsa intre Casa de Cultura si Trocadero prezinta urme de vatamare a radacinilor si a scoartei. 52 de arbori, in special tei, au fost afectati pe parcursul unor lucrari realizate in cadrul proiectului de imbunatatire a mobilitatii urbane in Municipiul Constanta”, se arată în comunicatul transmis de Garda de Mediu.

Proiectul „Îmbunătățirea mobilității în municipiul Constanța, între Gara CFR și stațiunea Mamaia” are o valoare peste 91 de milioane de lei și se derulează prin Programul Operațional Regional (POR) 2014 -2020.

Proiectul prevede reabilitarea părții carosabile pe o suprafață de peste 140.000 mp, modernizarea și extinderea traseelor pietonale pe o suprafață de peste 40.000 mp. Arterele rutiere vor beneficia de aproximativ 8 km de piste de biciclete și 11 km de benzi de circulație dedicate transportului public, precizează primăria. Potrivit contactului, proiectul este realizat de către Asocierea HIDRO-SALT-B-92 S.R.L. – TRACE GROUP HOLD PLC (Bulgaria), cu sediul în București, reprezentată prin administratorul Băiculescu Deugene.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: