
Judecătorii ÎCCJ i-au condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare pe notarii implicați în Dosarul Retrocedărilor de la Constanța, motivând că aceștia au sprijinit în cunoștință de cauză gruparea infracțională organizată din Primărie. Procurorii DNA i-au acuzat pe cei trei notari și de fals intelectual și uz de fals, însă aceste două acuzații aduse notarilor Jean Andrei, Cristina Budei și Luminița Darie s-au prescris în timpul procesului.
„În privința inculpaților Andrei Aurel Jean, Budei Cristina și Darie Ruxandra Luminița, notari publici, aceștia au sprijinit gruparea infracțională constituită la nivelul Primăriei Constanța, încheind în deplină cunoștință de cauză acte notariale false în beneficiul unor infractori. Conținutul elaborat al actelor întocmite, ca și succesiunea acestora demonstrează că în cazul acestor inculpați nu se poate vorbi despre o neglijență în exercitarea profesiei, ei fiind pe deplin conștienți că respectivele acte vor fi folosite în procedurile prevăzute de Legea nr. 10/2001, care vor fi astfel deturnate în favoarea unor persoane neîndreptățite la măsurile reparatorii prevăzute de lege“, se arată în motivarea instanței.
Judecătorii Curții Supreme au subliniat și faptul că, prin acțiunile lor, cei trei notari au adus atingere prestigiului profesiei:
„Prin conduita lor infracțională acești inculpați au adus atingere prestigiului profesiei pe care o exercită și au afectat încrederea publică care trebuie să însoțească orice act întocmit de un notar“, se arată în motivarea judecătorilor ICCJ.
Context:
Judecătorii ÎCCJ Ionuț Mihai Matei, Ioana Bogdan și Ioana Alina Ilie și-au motivat dur decizia prin care i-au trimis la închisoare pe șefii administrației constănțene, acuzați că au retrocedat ilegal sute de terenuri din parcuri, de pe plajă și din restul orașului. În total, 1 milion de metri pătrați. Magistrații vorbesc de o ”veritabilă organizație de tip mafiot” și explică de-a lungul a zeci de pagini cum Mazăre și gruparea sa nu au reușit să explice logic și convingător cum și de ce, în final, terenurile au ajuns în proprietatea lor și a apropiaților lor. Mai multe detalii AICI:
- Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro: ”Vă tot învârtiți în jurul banilor”/ Primăria nu și-a exercitat dreptul de preempțiune, deși anunțase că vrea să pună în valoare monumentul istoric - 13 august 2022
- FOTO Cum arată ”berbecii” de pe acoperișul Cazinoului, primele elemente de exterior finalizate - 13 august 2022
- Fostul manager al Ambulanței Constanța, acuzat de ANI că și-a angajat soția în instituție prin încălcarea legii/ Laurențiu Bădescu a venit din concediu în 2019 pentru a interveni personal când Viorica Dăncilă a acordat primul ajutor în timpul unui eveniment electoral - 10 august 2022
la puscarie notarii mai intai..si apoi ceilalti comunisti