Cum arată arenele pe care s-au desfăşurat Jocurile Olimpice din 2004

info-sud-est-arena-atenaÎn urmă cu 11 ani, Atena găzduia cea de-a 27 ediţie a Jocurilor Olimpice de vară. Competiţia a avut loc în perioada 13-29 august 2004 sub sloganul “Olimpiada a revenit acasă”. Costurile Jocurilor Olimpice din 2004 rămân în sfera aproximării chiar şi la 11 ani de la încheierea lor. Oficial, grecii au anunţat un buget de aproximativ 9 miliarde de euro, fără costurile cu infrastructura, dar cuprinzând miliardul de euro alocat pentru cheltuielile de securitate. Britanicii de la BBC reţin însă o sumă ceva mai mare, de 10 miliarde de euro, în timp ce siteul „athensinfoguide.com” vorbeşte despre 13,5 miliarde de euro.

Astăzi, la 11 ani de la Jocurile Olimpice, mare parte din construcţiile ridicate atunci sunt abandonate şi se află într-o stare deplorabilă. Criza financiară care a lovit Grecia nu i-a mai permis Guvernului de la Atena să investească în întreţinerea construcţiilor.

La Jocurile Olimpice de vară de la Atena au participat 110 sportivi români, la 87 de probe, aceştia cucerind 8 medalii de aur, 5 de argint şi una de bronz, ocpând locul 14 de naţiuni.

Sursa: www.activenews.ro

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: