UOC începe derularea proiectului „Blockchain for Entrepreneurs – a non-traditional Industry 4.0 curriculum for Higher Education”, finanțat prin programul Erasmus+

Începând cu luna ianuarie 2019, Universitatea „Ovidius” din Constanța (UOC) implementează proiectul „Blockchain for Entrepreneurs – a non-traditional Industry 4.0 curriculum for Higher Education”, în parteneriat cu ZITEC COM SRL și Academia de Studii Economice București, care este și liderul de proiect.

Proiectul, care se va derula până în august 2021, reunește o echipă de parteneri din alte patru țări, și anume Tallinn University of Technology (Estonia), Mathemagenesis IKE (Grecia), Viteco SRL (Italia) și Baltijas Batoru Academija (Letonia) şi este finanțat prin programul Erasmus +. Rezultatul principal urmărit este colaborarea interdisciplinară între parteneri pentru a încuraja crearea și diseminarea cunoștințelor legate de blockchain și de impactul aplicațiilor atât la nivel european, cât și global, printr-o platformă e-learning suport pentru dezvoltarea de curriculum pentru universități și companii din România, Italia, Letonia, Estonia și Grecia. Într-o prima fază se va realiza un studiu aprofundat pentru stabilirea nivelului actual de cunoștințe și competențe în utilizarea tehnologiei de tip blockchain de către diverși actori din piața muncii (studenți, cadre didactice, anteprenori), urmând ca apoi să se creeze un centru on-line multidisciplinar de formare a cadrelor didactice pe blockchain. În acest centru on-line de tip platformă, va fi elaborat un curriculum privind blockchain pentru profesori și formatori și vor fi create și difuzate diverse materiale de studiu atât pentru studenți, cât și pentru antreprenori și alte tipuri de utilizatori. De asemenea, vor fi organizate diverse sesiuni de informări, dar și școli de vară pentru instruirea studenților ovidieni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.