Tulcea ar putea achiziționa pe fonduri europene nave ecologice pentru pasageri în Delta Dunării

A fost modificat Programul Operaţional Regional 2014-2020, în urma demersurilor făcute de Asociaţia pentru Dezvoltare Intercomunitară ITI Delta Dunării la Comisia Europeană. Această intervenție are ca efect posibilitatea finanţării unor investiţii importante pentru comunitate.

Concretizarea investiţiilor în modernizarea SJU înseamnă acces la servicii medicale mai bune pentru populaţia din teritoriul ITI şi cu precădere pentru localnicii din Deltă. Așadar, Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea ar putea intra într-un amplu program de reabilitare, modernizare, extindere şi dotare.

Totodată, pe componenta Conectivitate, are undă verde la finanţare achiziționarea de nave ecologice noi de pasageri pentru transport în localităţile izolate ale Deltei.

Pe lângă beneficiile pentru populaţia din localităţile izolate ale Deltei, un sistem de transport public bine organizat va permite şi o creștere durabilă a numărului de turiști care vizitează în număr din ce în ce mai mare această zonă, turismul fiind una din principalele surse de venit pentru o parte a populației Deltei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.