Trei târguri de locuri de muncă pentru locuitorii cartierului Neptun, organizate de Primăria Tulcea într-un proiect cu fonduri europene/ Licitație lansată de aproape 200.000 de lei

sursa foto: AJOFM Tulcea/Facebook
sursa foto: AJOFM Tulcea/Facebook

Primăria Tulcea a lansat, joi, o licitație pentru organizarea a trei târguri pentru ocuparea locurilor de muncă, în cadrul proiectului european “Re Start Neptun – Dezvoltare locală integrată”, conform platformei naționale de achiziții publice. 

Grupul țintă va fi format din 126 de persoane, care au încheiat etapa de formare profesională desfășurată anterior, din cadrul proiectului și au obținut certificatul de formare profesională, conform documentelor consultate.

De asemenea, în urma formării profesionale, s-au obținut următoarele calificări:

  • lucrător în comerț, 26 absolvenți;
  • îngrijitor de bătrâni la domiciliu, 26 absolvenți; 
  • lucrător în alimentație, 26 absolvenți; 
  • bucătar, 14 absolvenți; 
  • frizer, coafor, manichiurist, pedichiurist, 14 absolvenți; 
  • infirmier, 20 de absolvenți.

Durata contractului este de maxim patru luni de la semnare, iar valoarea contractului se ridică până la 189.000 lei.

Proiectul “Re Start Neptun – Dezvoltare locală integrată” este finanțat prin Programul Operațional Capital Uman (POCU) și are ca scop reducerea numărului de persoane aflate în risc de sărăcie și excluziune socială din comunitatea marginalizată din cartierul Neptun, din municipiul Tulcea, potrivit caietului de sarcini.

Numărul de persoane căruia se adresează acest program este de aproximativ 4.000 de persoane, care locuiesc în zona marginalizată, se mai arată în document.

Valoarea totală a proiectului este de peste 11,4 milioane de lei, din care peste 9,7 milioane de lei provin din Fondul European de Dezvoltare Regională (FEDR). Perioada de implementare este de 42 de luni, până la data de 14 aprilie 2023, potrivit sursei citate.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: