Studenţii specializării Jurnalism de la „Ovidius“, o nouă vizită de documentare la Radio România. Incursiune în fascinanta lume a sunetului în radioul public

foto: jurnalismovidius.wordpress.com

89 de ani au trecut de când în eter s-a auzit, pentru prima dată, „Alo, alo, aici Radio Bucureşti!”. 89 de ani de radio public, care s-au împlinit pe 1 noiembrie. În acest context, studenţii din anii I și II ai Specializării Jurnalism din cadrul Facultății de Litere a Universității „Ovidius” din Constanţa (UOC) au făcut o vizită de documentare la Radio Romania, însoţiţi de cadrele didactice ale specializării: lect. univ. dr. Mariana Tocia, asist. univ. dr. Ada Codău şi drd. Adelina Tocitu (realizator Radio Constanţa).

Gazdă în vizita de documentare la sediul Radio România din strada General Berthlot a fost Tudor Zubin, unul dintre cei mai vechi angajaţi ai radioului public. Conform declaraţiilor sale, activează în Radio România de la vârsta de 16 ani şi 11 luni. Tudor Zubin a făcut un tur al celor mai importante studiouri ale radioului public, dezvăluind aspecte ce ţin de istoria locului, de personalităţi care au trecut pragul acelor studiouri şi ale căror voci rămân repere ale radioului public.

Citiți articolul complet pe jurnalismovidius.wordpress.com.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.