
România a fost lăudată, în cadrul Congresului SUA, deoarece a oferit sprijin Ucrainei, la un an de la invazie, conform unei postări pe pagina de Facebook a Ambasadei României în Statele Unite ale Americii.
“Sprijinul acordat de România Ucrainei începând din februarie 2022, când a debutat războiul de agresiune al Rusiei, a fost subiectul unei mese rotunde organizate în Congresul american, cu participarea unor membri ai Congresului și a unei delegații parlamentare române. Evenimentul, intitulat <<Romania’s support to Ukraine in counteracting the Russian aggression>>, a fost organizat de Ambasada României la Washington”, se mai arată în postare.
“Reprezentanții Congresului american au subliniat importanța Parteneriatului Strategic dintre România și Statele Unite, a cărui soliditate a fost reconfirmată de cooperarea celor două state în contextul invaziei ruse în Ucraina. Au prezentat sprijinul bipartizan pe care Congresul american îl oferă Ucrainei, continuarea eforturilor în acest sens fiind esențială pentru prezervarea ordinii internaționale bazate pe reguli. Oficialii americani au recunoscut rolul proeminent asumat de România în gestionarea unei crize umanitare și de securitate cu reverberații puternice în regiune și la nivel global”, potrivit sursei citate.
Alături de ambasadorul Andrei Muraru, din România au fost prezenți senatorul Titus Corlățean, președintele Comisiei de politică externă a Senatului, ministrul culturii, Lucian Romașcanu, și deputații Ben-Oni Ardelean, Alexandru Muraru, Pavel Popescu, Dan Cristian Popescu, se arată în comunicat.
În cadrul evenimentului, au fost prezenți membri democrați și republicani ai Congresului, parte din Comisiile de Informații, Forțe Armate, Securitate internă, Juridică și Comisia Helsinki: Bill Huizenga, Jason Crow, Sylvia Garcia, Eric Swalwell, Victoria Spartz, Linda Sanchez, Joe Wilson, Steve Cohen, Jim Costa, Robert Aderholt, conform sursei citate.
- EXCLUSIV Ministerul Dezvoltării pregătește o platformă unde specialiștii vor fi obligați să urce expertizele clădirilor pe care le vor evalua din punct de vedere al riscului seismic - 29 martie 2023
- Din 100 de site-uri pentru adulți, doar 10 ne-au întrebat dacă avem peste 18 ani/Psiholog: ”Expunerea poate face copiii mai vulnerabili la abuz sexual” - 29 martie 2023
- Ce învață elevii din Europa la orele de educație sexuală/ România, țara cu cele mai multe mame minore din UE - 27 martie 2023