RO-Alert în Tulcea: Populația, avertizată că în localitățile de graniță ar putea să cadă obiecte din cauza războiului

sursa foto: Cititor G4Media

Autoritățile au emis mesaj RO-Alert în județul Tulcea din cauza războiului din Ucraina: Populația a fost avertizată că în localitățile de graniță ar putea să cadă diferite obiecte. Localitățile vizate sunt:

  • Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

Autoritățile transmit populației că nu România este vizată de atacurile Rusiei, iar structurile cu rol de apărare ale României monitorizează permanent situația de la graniță.

Oamenii sunt îndemnați să nu intre în panică, să sune la 112 și să anunțe dacă observă obiecte care cad pe teritoriul României și, să urmeze recomandările autorităților.

Nu este prima dată când localitățile tulcene de la graniță sunt avertizate cu privire la efectele războiului pe teritoriul lor. În 2023 mai multe resturi de drone au fost găsite în Chilia Veche și Ceatalchioi.

În septembrie anul trecut ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, s-a deplasat în localitățile Ceatalchioi și Chilia Veche, unde a discutat cu cetățenii și autoritățile localităților aflate în proximitatea atacurilor executate de Rusia asupra infrastructurii porturilor dunărene ale Ucrainei, despre problemele cu care aceștia se confruntă.

Tot în aceeași perioadă, ministerul Apărării Naționale anunța că noi fragmente drintr-o dronă „similară celor folosite de armata rusă” erau găsite la circa 2,5 kilometri sud-est de localitatea Plauru, iar zona a fost securizată de militari.

O lună mai târziu, Garda de Coastă anunța că traficul prin PTF Isaccea a fost închis total din cauza atacurilor de pe partea ucraineană.

știre în curs de actualizare

Comunicatul IGSU

Mesaj RO-alert

Ca urmare a semnalării unor posibile acțiuni ale forțelor armate pe teritoriul Ucrainei, structurile cu rol de apărare ale statul Român au notificat Inspectoratul General pentru Situații de Urgență despre această situație care, la rândul lui, a emis un mesaj RO-alert către populația din zona de Nord a județului Tulcea, mai exact, zona limitrofă graniței de stat cu Ucraina.

Mesajul transmis are rolul de a informa populația despre un potențial pericol ca din spațiul aerian să cadă obiecte, urmare a conflictului armat care se desfășoară lângă graniță.

De asemenea, este important ca populația să nu intre în panică, să sune la 112 și să anunțe dacă observă obiecte care cad pe teritoriul României și, să urmeze recomandările din mesaj.

Menționăm că nu teritoriul României este vizat de atacurile Federației Ruse, iar structurile cu rol de apărare ale României monitorizează permanent situația de la graniță.

Localitățile în care a fost transmis mesajul RO-alert sunt:

Județul Tulcea: Jijila, Grindu, Văcăreni, Luncavița, Isaccea, Niculițel, Somova, Tulcea, Ceatalchioi, Nufăru, Frecăței, Hamcearca, Maliuc, Pardina, Chilia Veche, C A Rosetti, Sulina.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.