“Regionalizarea: Către un model de bună guvernanță a României”: Conferință și lansare de carte la Universitatea “Ovidius din Constanța”

sursa foto: Facultatea de Istorie și Științe Politice a UOC
sursa foto: Facultatea de Istorie și Științe Politice a UOC

Istoricii Alexandru Cohal, Mihai Chiper și Dorin Dobrincu sunt invitați joi, la Universitatea Ovidius din Constanța, pentru lansarea volumului “Regionalizarea: Către un model de bună guvernanță a României”, transmite  Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul UOC într-o postare pe Facebook.

Volumul, coordonat de către Alexandru Cohal, Dorin Dobrincu și George Turcănașu abordează, îndeosebi, teme despre regionalizarea și izolarea Moldovei, iar evenimentul de joi este o continuare a unei serii de lansări care au avut loc, până acum, la Iași, București, Târgu Mureș, Cluj-Napoca, Arad și Timișoara, se arată pe site-ul asociației civice “Mișcarea pentru dezvoltarea Moldovei”, partener în cadrul evenimentului.

Evenimentul va avea loc în Sala Senatului,  Campus Corp A (Aleea Universității nr. 1), se mai arată în postarea universității.

La dezbatere vor mai lua parte Florin Anghel, prof.univ.dr. la Facultatea de Istorie și Științe Politice, Daniel Citirigă, prodecan al facultății, și prof. univ. dr. habil Angelo Mitchievici, profesor în cadrul Facultății de Litere și director al Bibliotecii Județene “Ioan N. Roman” din Constanța.

Despre vorbitori

Alexandru Laurențiu Cohal, coordonator al volumului este lingvist și cercetător la Institutul de Filologie Română „A. Philippide” al Academiei Române, conform profilului său de pe site-ul Editurii Polirom.. A urmat studii de filologie la Iași și de sociologie la Roma și la Pavia. El este și vicepreședinte al Mișcării pentru dezvoltarea Moldovei.

Dorin Dobrincu, care a contribuit de asemenea la scrierea volumului, în calidate de coordonator, este Istoric și, din 1995, cercetător la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol”, din Iași, al Academiei Române, arată profilul său de pe Radio Europa Liberă Moldova, unde a scris numeroase materiale despre istoria comunismului, în cadrul blogului paralel “Comunismul în oglindă”.

Este președintele Mișcării pentru dezvoltarea Moldovei, iar în perioada 2007-2012 a fost director general al Arhivelor Naționale ale României.

Mihai Chiper este membru fondator al Mișcării pentru dezvoltarea Moldovei și cercetător la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol“ – Iași al Academiei Române, specialist în istorie culturală și istoria modernă a României, conform profilului său de autor de pe site-ul Editurii Humanitas. A condus mai multe proiecte de cercetare, iar printre volumele sale notabile se numără O societate în căutarea onoarei: Duel și masculinitate în România (1859–1914) (Editura Universității „Al.I. Cuza“, Iași, 2012) și “1848: Memorie și uitare în România celei de-a doua jumătăți a secolului XIX“.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.