Polaris M Holding va începe verificarea conținutului pubelelor pentru colectarea deșeurilor reziduale și reciclabile

polaris salubrizare masina de gunoi polaris salubrizare masina de gunoi
sursa foto: Facebook/ Polaris M Holding
polaris salubrizare masina de gunoi
sursa foto: Facebook/ Polaris M Holding

Polaris M Holding va începe verificarea conținutului pubelelor pentru colectarea deșeurilor reziduale și reciclabile de la cetățenii care locuiesc în zona de case începând de luni, 11 septembrie, însă în cazul colectării deșeurilor reziduale și reciclabile din zona de blocuri (asociații de proprietari),  se va amâna măsura de verificare a recipientelor până în data de 18 septembrie 2023, se arată într-un comunicat al Primăriei.

În urma discuțiilor purtate cu autoritățile administrației publice locale și președinții asociațiilor de proprietari s-a ajuns la concluzia că este necesar ca perioada de informare, cu privire la colectarea separată, să se extindă până în data de 18 septembrie 2023. Astfel, începand din această seară, la punctele de colectare comune (platforme), din zona de blocuri, nu se va aplica măsura de verificare a recipientelor.

  • „Tot din această seară, 11 septembrie, echipele Polaris vor începe verificarea conținutului pubelelor de culoare neagră și galbenă (deșeuri reziduale și reciclabile) ce aparțin populației care locuiește în zona de case. Dacă se constată că pubela conține deșeuri colectate necorespunzător, se va lipi, pe pubelă, o eticheta și un pliant informativ în care sunt prezentate informații despre cum se colectează deșeurile în mod corect iar, în final, pubela nu va fi ridicată”, se arată în comunicat.

Colectarea separată este o obligație legală, conform Legii 101/2006, iar utilizatorii serviciului de salubritate au obligația să asigure precolectarea separată a deșeurilor pe care le-au generat în gospodăriile proprii. Totodată, președinții asociațiilor de proprietari sunt rugați să informeze locatarii cu privire la modul de colectare separată a deșeurilor. Informarea poate fi realizată cu ușurință, prin intermediul pliantului, varianta tipărită sau cea electronică.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.