Peste 200.000 de vizitatori au trecut pragul muzeelor din județul Tulcea în 2018. Numărul acestora s-a dublat față de ultimii ani

Cetatea Enisala, Tulcea

Obiectivele muzeale din județul Tulcea au primit de două ori mai mulți vizitatori în ultimii șase ani, conform declarației managerului Institutului de Cercetări Eco-Muzeale “Gavrilă Simion” (ICEM), Sorin Ailincăi, oferită pentru Agerpres.

„2018 a fost al doilea an consecutiv când numărul vizitatorilor a depăşit 200.000. Anul trecut, am avut 220.739 de vizitatori, iar, spre comparaţie în anul 2012, am înregistrat 110.000 de vizitatori”, a declarat managerul ICEM, citat de Agerpres.

Acesta a mai adăugat că cele mai vizitate obiective în 2018 au fost Centrul Muzeal Eco-Turistic și cetatea Enisala, în timp ce Casa memorială “Panait Cerna” și Gospodăria țărănească din Enisala au primit cei mai puțini vizitatori: „Obiectivele cel mai puţin vizitate sunt Casa memorială ‘Panait Cerna’ şi Gospodăria ţărănească din Enisala. Casa memorială ‘Panait Cerna’ este în afara traseelor turistice, iar la gospodăria din Enisala nu pot găsi un motiv al acestei situaţii, în contextul în care la cetatea Enisala avem bilete comune pentru a promova acest al doilea obiectiv”, a completat Sorin Ailincăi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.