„Oamenii Timpului“, la Constanța: „Preluăm trecutul, premiem prezentul, pregătim viitorul!“

info-sud-est-oamenii-timpului-ovidiusMiercuri, 1 iunie a.c., Universitatea „Ovidius“ din Constanța a fost gazda lansării Campaniei „Oamenii Timpului“.

Aflată la cea de-a treia ediție, campania inițiată de revista de cultură „Timpul“ și organizată de Asociația Revistei „Timpul“ (ART) se extinde anul acesta la nivel național, precum și în Republica Moldova, regiunea Cernăuți și diaspora.

Constanța se află printre cele 8 centre de monitorizare ale campaniei, alături de Baia Mare, București, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Neamț și Timișoara.

Managerul zonal (Constanța) al Campaniei „Oamenii Timpului“, Daniel Citirigă, a fost și moderatorul conferinței găzduite în Sala Senatului Universității „Ovidius“. Prezent la eveniment, rectorul instituției de învățământ superior, Sorin Rugină, a subliniat nevoia de „normalitate“ a oamenilor timpului, într-o perioadă în care spațiul public este sufocat de știri negative și de expunerea masivă a unor exemple nefericite din societatea românească.

Doina Păuleanu, directorul Muzeului de Artă din Constanța, a făcut un periplu prin istoria vechii cetăți a Tomisului, accentuând nevoia de afirmare și de recunoaștere culturală a spațiului dintre Dunăre și Mare.

Prezidiul Sălii Senatului a fost completat de Adriana Nazarciuc, președinte al Asociației Revistei „Timpul“, Cristina Liberis, cunoscută jurnalistă, manager zonal (București) al campaniei „Oamenii Timpului“ și secretar general al Institutului Cultural Român și George Bondor, redactor-șef al revistei „Timpul“.

Ca și în anii precedenți, organizatorii își propun promovarea și recunoașterea publică a personalităților din plan local, național și internațional care, pe parcursul ultimului an (octombrie 2015 – septembrie 2016) și-au dovedit excelența în zece domenii ale vieții culturale și sociale, contribuind decisiv la dezvoltarea culturală și instituțională a spațiului public românesc, extins peste granițele țării, în spiritul valorilor specifice unei societăți democratice.

În perioada mai – noiembrie a.c., echipa campaniei va pune la dispoziția publicului platforma online www.oameniitimpului.ro, prin intermediul căreia se vor putea face propuneri de nominalizări pentru Trofeul „Oamenii Timpului“, urmând ca echipa campaniei să analizeze și să documenteze propunerile primite.

În perioada septembrie – octombrie a.c. va avea loc prejurizarea. Membrii juriului național vor stabili lista finală a nominalizaților, câte 5 pentru fiecare dintre cele 10 categorii.

Publicul va putea vota candidații ale căror proiecte i-au convins prin intermediul sistemului electronic pus la dispoziție pe site-ul campaniei, în perioada octombrie – decembrie a.c., urmând ca pe data de 10 decembrie să aibă loc Gala Extraordinară „Oamenii Timpului“, în care vor fi premiați, într-un cadru festiv, cei 10 câștigători.

Proiectul se bucură de patronajul Ministerului Culturii pentru campania „Oamenii Timpului“ și de Înaltul Patronaj al ASR Margareta, Custodele Coroanei, pentru Gala „Oamenii Timpului“.

Cristian Andrei Leonte
[email protected]

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: