Nunțile și botezurile salvează Centrul Expozițional de 12 milioane de euro din Călimănești

Ar fi trebuit să fie un al doilea Romexpo al României, dar nu a văzut niciodată o expoziție de anvergură. A costat 12 milioane de euro, fonduri europene primite prin PHARE, dar astăzi acumulează datorii. În 2018, Centrul de Convenții și Expoziții Nord-Oltenia din Călimănești, proiect ai cărui beneficiari sunt Consiliul Local Călimănești și Consiliul Județean Vâlcea, găzduiește nunți și botezuri.

Clădirile portocalii impozante ce compun Centrul de Convenții și Expoziții Nord-Oltenia – Oltexpo – sunt vizibile de la mare depărtare. Investiția ar fi trebuit să găzduiască unele dintre cele mai mari expoziții la nivel regional și chiar național. Din 2012 și până acum, însă, se numără pe degetele de la o mână manifestările expoziționale organizate la Oltexpo. S-au desfășurat seminarii, petreceri de zumba, Congresul Național al Proprietarilor de Păduri și Pășuni din România, Congresul Vânătorilor și Pescarilor Sportivi și alte mici evenimente, care nu au ocupat nici pe departe capacitatea centrului expozițional și nici măcar pavilionul central.

Primarul orașului Călimănești, Florinel Constantinescu, recunoaște că până acum nu s-a organizat în centru nicio expoziție de anvergură. Care este motivul pentru care Oltexpo nu a găzduit mari expoziții, așa cum era asumat prin proiectul finanțat de Uniunea Europeană?

Citește tot articolul pe Gazeta de Sud

Articol realizat pentru www.PressHub.ro/BaniEuropeni de Gazeta de Sud în cadrul proiectului
“Cohesion Policy: Better Understanding, Reporting, Dissemination”, cofinanțat de UE prin DG Regio.
Informațiile prezentate nu reprezintă poziția oficială a UE.
Întreaga răspundere asupra corectitudinii și coerenței informațiilor prezentate revine autorului.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: