Nicușor Constantinescu, urmărit penal într-un nou dosar cu prejudiciu de 2 milioane de lei

Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJ Constanța (foto: ziuaconstanta.ro)
Nicușor Constantinescu, fostul șef al CJ Constanța (foto: ziuaconstanta.ro)

Nicușor Constantinescu, fostul președinte al Consiliului Județean Constanța este urmărit penal într-un nou dosar pentru abuz în serviciu, se arată într-un comunicat transmis de DNA. Procurorii anticorupție susțin că în perioada 2011-2014, Nicușor Constantinescu ar fi acordat ilegal finanțări nerambursabile unei asociații sportive din județul Constanța, producând astfel un prejudiciu de 2.000.000 lei.

Nicușor Constantinescu are în prezent trei sentințe definitive: 5 ani în dosarul Centrului Militar Zonal, 5 ani în “Dosarul Retrocedărilor” și 10 ani în dosarul perdelelor forestiere. Pe lângă acestea, fostul șef al CJC este urmărit penal în mai multe dosare.

Comunicatul integral al DNA:

“Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus efectuarea urmăririi penale față de o persoană care, anterior, a deținut o funcție de conducere în cadrul Consiliului Județean Constanța pentru săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, în formă continuată.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză există aspecte din care rezultă suspiciunea rezonabilă ce conturează următoarea stare de fapt:

În perioada 2011-2014, în exercitarea atribuțiilor de serviciu (privind bugetul propriu al județului) care decurgeau din funcția publică deținută, persoana respectivă a îndeplinit, prin încălcarea prevederilor legale privind achizițiile publice, mai multe acte legate de angajarea, lichidarea și ordonanțarea cheltuielilor privind acordarea finanțării nerambursabile din fonduri publice în favoarea unei asociații sportive din județul Constanța.

Prin aceste demersuri a fost produs un prejudiciu în valoare de 2.000.000 lei în dauna bugetului județului Constanța concomitent cu obținerea unui folos necuvenit, în același cuantum, pentru asociația respectivă.

Suspectului i s-a adus la cunoștință calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală.

Facem precizarea că efectuarea urmăririi penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”.

https://www.info-sud-est.ro/dosarul-complet-al-primului-baron-achitat-in-urma-deciziei-ccr/

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: