Monica Macovei a fost condamnată la șase luni de închisoare cu suspendare după accidentul din Mangalia/ Decizia nu este definitivă

sursa foto: Facebook/ Monica Luisa Macovei
sursa foto: Facebook/ Monica Luisa Macovei

Monica Macovei, fost ministru al Justiției, a primit o condamnare de șase luni de închisoare cu suspendare, în dosarul în care este cercetată pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după accidentul rutier din 2022 când a lovit un motociclist. Decizia Judecătoriei Mangalia nu este definitivă.

Instanța a mai decis ca Monica Macovei să plătească cheltuielile de judecată, în valoare de 10.000 de lei. Aceasta este obligată, totodată, să presteze muncă nenumerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile.

Soluția instanței:

În baza art. 196 alin. 2 şi 3 Cod penal cu aplicarea art. 396 alin. 10 Cod procedură penală, Condamnă pe inculpata MACOVEI MONICA-LUISA, la pedeapsa închisorii de 6 luni, pentru săvârşirea infracţiunii de vătămare corporală din culpă. În baza art. 91 C.pen. Suspendă executarea pedepsei sub supraveghere pe durata unui termen de supraveghere de 2 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpata trebuie să respecte măsurile de supraveghere prevăzute de art. 93 al. 1 lit. a)-e) C.pen, respectiv: – să se prezinte la serviciul de probaţiune, la datele fixate de acesta; – să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; – să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea; – să comunice schimbarea locului de muncă; – să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 al. 2 C.pen, impune inculpatei să frecventeze unul sau mai multe programe de reintegrare socială derulate de către serviciul de probaţiune sau organizate în colaborare cu instituţii din comunitate. În baza art. 93 al. 3 C.pen,. obligă inculpata să presteze, pe parcursul termenului de supraveghere, muncă neremunerată în folosul comunităţii, pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Sector 2 București sau în cadrul Administrației Domeniului Public Sector 2 București. În baza art. 91 alin. 4 C.pen., atrage atenţia inculpatei asupra consecinţelor prev de art. 96 C.pen. În baza art. 274 al 1 C.pr.pen., obligă inculpata la plata cheltuielilor judiciare avansate de stat, în sumă de 10000 lei. Cu drept de apel pentru procuror şi pentru inculpat în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată, azi 12.04.2024, prin punerea soluției la dispoziția procurorului și a inculpatului prin mijlocirea grefei instanței”.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.