Licitația de aproape 60 de milioane de euro pentru construirea Policlinicii Municipale din Constanța a fost contestată la CNSC: “Restrânge nejustificat competiția”

sursa foto: Primăria Constanța
sursa foto: Primăria Constanța

La nici trei săptămâni de la publicarea în SEAP, achiziția de aproape 60 de milioane de euro, lansată de Primăria Constanța, pentru construirea Policlinicii Municipale a fost contestată la Consiliul Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC). 

Compania care a contestat susține, printre altele, că primăria „restrânge nejustificat competiția și numărul de potențiali ofertanți la procedură, încălcând prevederile legislației în vigoare”. Reprezentanții Primăriei Constanța au transmis pentru ISE că pe platforma de achiziții publice au fost publicate măsuri de remediere din oficiu. Acestea au fost transmise și către CNSC.

Procedura de achiziție se află în faza pentru depunerea ofertelor, data limită fiind 4 iulie 2024. 

Cine a făcut contestația

Ubitech Construcții  SRL este o firmă din București, înființată în 2019, care se ocupă de lucrări de construcții a clădirilor rezidențiale și nerezidențiale. Conform ultimelor date publice, compania a înregistrat o cifră de afaceri de peste 400 de milioane de lei, un profit net de peste 120 de milioane de lei, 95 de angajați și datorii de 121 de milioane de lei. 

Compania a câștigat contracte cu statul în valoare de peste 350 de milioane de lei. Majoritatea au fost încheiate cu o unitate militară din sectorul 6 din București. Cătălin Podaru, unul dintre asociații firmei, este fost cadru în armată. 

Primăria susține că lucrările ar putea începe la sfârșitul verii

Valoarea totală a proiectului ajunge la peste 100 de milioane de euro. Spitalul ar trebui să fie gata până în iunie 2026, iar construcția ar putea începe în 3 luni, după cum preciza primăria într-un comunicat de presă. 

Noul spital va fi amplasat pe b-dul Aurel Vlaicu, în zona Dacia Service pe un teren în suprafață de 32.605 mp. Realizarea investiţiei presupune construirea unei clădiri, compuse din 8 corpuri, cu regimul de înălţime P+M+5E, suprafaţă construită 4685,50 mp și suprafață desfășurată 22.105,79 mp, potrivit municipalității.

Dotarea se va face cu aparatură de înaltă performanţă asistată de personal medical de specialitate pregătit și instruit să ofere servicii de calitate la standarde europene.  De asemenea, municipalitatea își dorește crearea unui spaţiu centrat în jurul nevoilor pacientului și crearea unui mediu terapeutic, capabil să reducă stresul generat de actul medical. Noul spital va beneficia de cele mai noi şi înalte tehnologii în ambele faze de realizare, cea constructivă şi cea a echipamentelor şi aparaturii, precum şi un nivel de digitalizare şi sustenabilitate inexistent în regiune, mai arăta Primăria Constanța.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.