Istoricul basarabean Octavian Țâcu vine la “Ovidius”. Facultatea de Istorie dă startul evenimentelor #centenar

În anul #centenarului Marii Uniri, Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității “Ovidius” din Constanța a pregătit o serie de evenimente, deopotrivă academice și culturale, care să marcheze bucuria împlinirii unui ideal național, pe de-o parte, iar pe de altă parte să impulsioneze o dezbatere curajoasă despre realizări și neîmpliniri, ce a fost și ce ne dorim pentru noi și pentru România.

Primul eveniment este conferința istoricului basarabean Octavian Țâcu: „Basarabia în actul Marii Uniri de la 1918: reflecții după o sută de ani”.

Octavian Țîcu este un cunoscut istoric, politician și fost boxer profesionist din Republica Moldova. Octavian Țâcu a ocupat și funcția de Ministru al Tineretului și Sportului în Republica Moldova în perioada 26 februarie – 30 mai 2013. În prezent este cercetător științific, coordonator Institutul de Istorie, Academia de Științe a Moldovei.

Evenimentul va avea loc miercuri, 21 martie a.c., de la ora 10:00, în Sala Senatului din Campusul Universității “Ovidius”, aleea Universității, nr. 1, Corp A.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.