Festivalul Borșului de Pește, în Delta Dunării

 

 

Prima ediție s-a desfășurat la Crișan, în perioada 7-9 septembrie, 2013

Festivalul Borşului de Peşte reprezintă cel mai mare festival de artă culinară ce a avut loc în Delta Dunării. Aici s-a contopit cultura slavă (ruşi–lipoveni, ucraineni), cu cea balcanică (greci, italieni, aromâni), dar şi cu cea orientală (turci, tătari), împrumutând una alteia părţi din aceasta, păstrându-şi în acelaşi timp propria identitate.
Pe durata „Festivalului Borşului de peşte al Deltei Dunării” au fost organizate concursuri gastronomice pe bază de reţete tradiţionale deltaice în cadrul cărora s-au întrecut echipe de bucătari de pe întreg teritoriul Deltei. Concurenţii și-au arătat măiestria în ale gătitului de preparate tradiţionale specifice zonei deltei pe parcursul a două manşe în prima zi, pregătind delicioasele preparate, iar în cea de-a doua zi, s-a decis cine a gătit şi servit cel mai bun borş de peşte. Echipele de bucătari au fost foarte bine pregătite de competiţie şi au încântat juriul și gurmanzii participanți la eveniment cu rețetele pe care le-au prezentat.
Evenimentul a fost organizat de către ANTREC Tulcea, cu sprijinul Asociaţiei Litoral-Delta Dunării.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: