David Movileanu s-a născut în Botoșani, în 2013, la 38 de săptămâni, după o sarcină frumoasă și fără probleme. Travaliul a debutat seară, în jurul orei 23.00, și s-a născut după 13 ore, foarte greu, având cordonul ombilical înfăşurat în jurul gâtului.
Mamica a făcut cunoștință pentru câteva secunde cu fiul ei, după care i s-a spus că îngerașul are piciorul strâmb, dar este nu motiv de îngrijorare. David a fost dus imediat la secția de terapie intensivă, că mai apoi să stea 3 zile în incubator.
În aceste zile, mămică nu l-a putut decât privi prin peretele de sticlă, rareori putând să-l privească de aproape și să-i mângâie capusorul. După externare, medicul i-a recomandat să meargă de urgență la ortodoped cu micuțul. Din Botoșani au ajuns la Iași, iar acolo medicul ortoped i-a învelit piciorușul în gips pentru 4 luni. Imediat după, bebelușul a fost supus unei intervenții chirurgicale.
Revenind acasă, au intervenit și problemele: copilul plângea zi și noapte, fără un motiv anume. Văzând că David nu se liniștea, iar țipetele și urletele se înteţeau, părinţii s-au întors la spital. Atunci medicii au descoperit că bebelușul avea, în fapt, probleme mult mai grave. Din analizele RMN efectuate, diagnosticul i-a cutremurat sufletul mamei, și-așa încărcat de multe griji și probleme: paralizie cerebrală infantilă. Au urmat zile infernale, în care părinții mergeau din spital în spital, multe zile de terapie, dar problema micuțului nu își găsea rezolvare, toţi doctorii ridicau din umeri în semn de neputinţă.
Atunci mămică a descoperit, pe Internet, cazul Anastasiei Șoimu, fetiță născută cu o boală asemănătoare, care a făcut progrese remarcabile în urma transfuziei cu celule stem și a ședințelor intense de kinetoterapie, tratament pe care l-a făcut la Liv Hospital din Istanbul.
Mai are nevoie de 13.000 de Euro pentru a duce la bun sfârşit tratamentul
Ajutaţi de mii de oameni care au donat pentru tratamentul micuţului, David şi mama lui au ajuns în Istanbul, unde a efecuat prima injectare cu celule stem. La doar 10 zile de la transfuzie şi după ore întregi de fizioterapie, David a început să stea în fund, foarte puţin sprijinit de mămică. Atunci au reapărut speranţele în ochii Alinei Movileanu, care îşi doreşte să ducă până la capăt tratamentul, ce-i va oferi o din ce în ce mai mare autonomie lui David. Ca acest vis să devină realitate, băieţelul mai are nevoie de 13.000 de Euro.
Donaţiile pot fi făcute prin:
• Campanie de donaţii prin SMS. Donaţii de 2 Euro prin SMS la numărul 8832 cu textul “David”, campanie valabilă până la data de 15 decembrie 2017.
• Pe platforma de donaţii www.salveazaoinima.ro. Donaţiile pot fi făcute prin card, Paypal sau redirecţionarea a 20% din impozitul pe profit.
• Transfer bancar în conturile Asociaţiei “Salvează o inimă”, cu specificaţia “Lorena Modoran”: RO05BTRL00701205W82870XX (cont în lei), RO28BTRLEUR CRT00W8287001 (cont în Euro), RO68BTRLUSDCRT00W8287001 (cont în dolari).
Asociația “Salvează o inimă”, înființată pe data de 17 decembrie 2012, a reușit să salveze, până în prezent, peste 300 de copii cu malformații grave. La campaniile umanitare organizate de Asociație, s-au alăturat peste 70.000 de persoane și companii românești și internaționale, înregistrându-se pe platforma online donații peste 2.164.000 de Euro şi peste 675.000 de Euro din campanii de donaţii prin SMS. Pentru merite deosebite, Asociația “Salvează o inimă” a fost nominalizată la mai multe gale importante dedicate ONG-urilor, printre care amintim: Gala “Oameni pentru Oameni” (2014, 2015 și 2016), Gala “Societății Civile” (2016 şi 2017), Gala “Oamenii Timpului” (2015) și Gala “Zece Oameni de Valoare” (2016).
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: