Cum va arăta podul dintre Călărași și Silistra?

info-sud-est-pod-calarasiDemersurile efectuate de administrația publică locală din Călărași, realizate în ultimul an, încep să îşi arate roadele, iar semnarea memorandumului privind construcţia unui nou pod peste Dunăre, între Călăraşi şi Silistra, reprezintă o nouă perspectivă de dezvoltare pentru municipiul Călăraşi.

„Guvernul a aprobat semnarea unui memorandum de înţelegere cu autorităţile bulgare pentru implementarea studiilor de fezabilitate privind construcţia a două noi poduri peste Dunăre, respectiv Silistra-Călăraşi şi Nikopol-Turnu Măgurele”, a anunţat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Corneliu Calotă, după şedinţa Executivului.

Printre demersurile făcute de primarul Daniel Ștefan Drăgulin se numără și întâlnirea cu președintele Bulgariei, semnarea, în numele tuturor călărășenilor, a declarației comune de cooperare dintre Silistra și Călărași ce a avut la bază memorandumul semnat între Guvernul României și Guvernul Bulgariei privind construcția podului Silistra- Călărași, scrisoarea deschisă adresată Executivului, discuțiile purtate cu membrii Guvernului României ș.a.m.d.

„Aşa cum am spus, cu diferite ocazii, voi face tot ce este posibil pentru ca acest pod să se realizeze, iar astăzi pot să afirm că acest mare proiect de investiţie prinde contur. Ceea ce s-a aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi reprezintă un prim pas, în perspectiva dezvoltării socio-economice, foarte important pentru călărăşeni, deoarece Călărașiul va deveni un important nod de comunicare internaţională”, a declarat primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.

O altă inițiativă recentă a administrației locale vizează modernizarea Liceului ”Dan Mateescu”.

Alături de directorul Agenției pentru Dezvoltare Regională Sud Muntenia, Liviu Mușat, primarul Drăgulin a semnat contractul de finanțare al proiectului ”Lucrări de reabilitare, modernizare și dezvoltare a infrastructurii educaționale preuniversitare – Liceul Tehnologic Dan Mateescu Călărași”. Proiectul are o valoare totală de 7.828.782,38 lei, din care 4.221.205,62 lei fonduri europene, 548.756,73 lei fonduri naționale, contribuția bugetului local fiind de doar 84.424,11 lei.

”Este un moment deosebit pentru administrația pe care o conduc de aproape doi ani și jumătate. Iată că ce am tot spus în ultimele luni, când vorbeam despre proiectele cu finanțare europeană pe care le pregătim, devine realitate, iar satisfacția mea este și mai mare cu cât acest proiect semnat astăzi, cu o valoare considerabilă, se adresează sistemului educațional. În perioada următoare urmează să semnăm și alte contracte de finanțare, în cadrul altui Program Operațional, iar în paralel lucrăm la pregătirea proiectelor pentru viitorul exercițiu financiar european. Am avut plăcerea să avem alături de noi, la semnarea acestui contract, atât conducerea Liceului Tehnologic Dan Mateescu, prin directorul prof. Olimpiu Moisescu, cât și alți directori din licee din municipiul Călărași. Totodată, au fost prezenți și reprezentanții constructorului care a început lucrările de reabilitare a unității școlare în 2007 și care a avut bunăvoința să nu rezilieze acest contract, lucru care ne-a ajutat să profităm de oportunitatea oferită anul acesta de Programul Operațional Regional pentru ca un viitor modern spațiu de învățământ să devină o realitate călărășeană”, a conchis primarul municipiului Călărași, Daniel Ștefan Drăgulin.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: