Cum erau torturate femeile care voiau să fie cochete în perioada interbelică

 

Aparatul pentru făcut gropițe

Conceput în anul 1936, aparatul  format din două arcuri care apăsau obrajii prin intermediul unor protuberanțe, promitea să furnizeze „gropițe în obraji la comandă” celor care îl purtau în timpul somnului.

Aparatul pentru un aspect tineresc

 

Lansată pe piață în iulie 1940, masca din imaginea era băgată în priză și pornită pentru a încălzi fața și a oferi astfel pielii un aspect „mai tineresc”. Deși arată sinistru, masca a devenit celebră.

Aparatul pentru ștergerea pistruilor

 

„Înghețarea” pistruilor cu gheață carbonică era unul dintre tratamentele faciale la modă în anii 1930. Pacientei îi erau acoperiți ochii cu ajutorul unui sistem, nările îi erau astupate, iar respirația se efectua printr-un tub.

Pelerina pentru plajă

 

Și, tot în 1940, înainte ca felurite creme pentru plajă să inunde piața, era populară pelerina Freckleproof, un „doi în unu” al sezonului estival: pelerină pentru plajă și ochelari de soare. Oare cum am reacționa azi dacă am vedea domnișoarele îm-brăcate astfel la plajă?

Aparatul pentru eliminarea punctelor negre

 

Un aparat popular în cadrul saloanelor de înfrumusețare din anii 1930: un sistem de mici ventuze din sticlă conectate, prin intermediul unor cabluri, la o pompă de vid.

Aparatul pentru încrețirea părului

 

Tot în anii 1940, pentru a avea o coafură „în tendințe”, femeile petreceau ore în șir cu părul prins într-o mulțime de încălzitoare, atașate fiecărui onduleu în parte. Nu tu bigudiuri, nu tu drot, nu tu placă de păr…

Aparatul pentru „bujori în obrăjori“

 

În anii 1940, Boneta Glamour promitea o roșeață sănătoasă în obraji, asemeni celei căpătate în timpul unei plimbări pe munte. Și cum se obținea acest lucru? Scăzând presiunea atmosferică din jurul capului.

sursa: webcultura.ro

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: