Comisarul european pentru Transporturi: Constanţa trebuie să facă investiţii suplimentare / E singurul din primele 10 porturi europene care nu e digitalizat / Portul este „sufocat de barje care trebuie descărcate în vapoare”

portul constanta, remorchere, cargo, nave, vapoare, cereale, cale ferate port, dane, transport, containere, macarale, marfuri, comert, export, import, silozuri, cereale ucrainene (7) portul constanta, remorchere, cargo, nave, vapoare, cereale, cale ferate port, dane, transport, containere, macarale, marfuri, comert, export, import, silozuri, cereale ucrainene (7)
sursa foto: Info Sud-Est
portul constanta, remorchere, cargo, nave, vapoare, cereale, cale ferate port, dane, transport, containere, macarale, marfuri, comert, export, import, silozuri, cereale ucrainene (7)
sursa foto: Info Sud-Est

Comisarul european pentru Transporturi, Adina Vălean, a afirmat într-un briefing cu jurnaliștii la Strasbourg că portul Constanța trebuie să facă investiții suplimentare, fiindcă este singurul din primele zece porturi europene care nu este digitalizat, scrie G4Media.ro.

Ea a declarat că atacurile rusești asupra porturilor ucrainene de la Dunăre a schimbat modul în care se realizează încărcarea cerealelor, adică în prezent se face direct în vapoare, fără a mai fi folosite infrastructurile portuare, cum ar fi facilitățile de depozitare.

Asta pune o presiune pe un alt tip de operaţiuni portuare. Săptămâna trecută, informaţia pe care o aveam pe masă ca fiind urgentă era sufocarea portului Constanţa cu un număr de aproape 700 de barje care trebuie descărcate în vapoare.

Deci presiunea creşte pe infrastructura românească. Constanţa trebuie să facă investiţii suplimentare. Şi nu pentru Ucraina, ci pentru că este singurul, de exemplu, care nu e digitalizat din primele zece porturi europene”, a precizat Vălean.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.