Cele mai scumpe beculețe festive din țară au fost aprinse la Constanța. Au costat peste 1 milion de euro

Marile orașe din România au aprins iluminatul festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Dintre marile orașe ale țării, în afara capitalei, Constanța a plătit cea mai mare sumă pentru beculețele de Crăciun – peste 1 milion de euro, dublu față de Cluj-Napoca. La polul opus, Brăila are cel mai ieftin iluminat festiv din acest an.

Primăria Constanța a plătit și în 2019 puțin peste un milion de euro pentru iluminatul festiv, cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Ornamentele de Crăciun au fost deja instalate în oraș iar societatea care și-a adjudecat contractul este aceeași care a închiriat primăriei beculețele în ultimii ani.

Cu acești bani au fost montate decorațiuni pe 10 bulevarde mari ale municipiului, dar și la intrările din oraș. Au fost instalate decorațiuni pe stâlpii de iluminat, copacii au fost acoperiți cu perdele luminoase iar bulevardele sunt traversate de șiruri de leduri.

Pentru iluminatul festiv, primăria a împărțit achiziția în trei contracte, iar societatea care a câștigat licitația deschisă este aceeași care a închiriat beculețele și în ultimii doi ani – SC Luxten Lighting Company SRL.

Contractele prevăd închirierea, inclusiv montarea și demontarea instalațiilor de iluminat festiv, pe perioada sărbătorilor de iarnă și vizează trei zone ale orașului:

  • Cele 10 mari bulevarde – aproximativ 900.000 euro.
  • Țara Piticilor din Parcul Tăbăcărie, acolo unde în fiecare an are loc Festivalul Iernii – 168.000 euro.
  • Piața Ovidiu cu ocazia Revelionului – 80.000 de euro

În total, administrația constănțeană va plăti aproximativ 1,15 milioane de euro pentru împodobirea orașului. Suma a rămas constantă în ultimii ani. Spre exemplu, în 2018 au fost cheltuiți 1,22 milioane euro, în timp ce în 2017 administrația locală a scos din buget 1,18 milioane de euro pentru închirierea beculețelor.  

la Cluj-Napoca, primăria a alocat anul acesta 2 milioane de lei (aproximativ 400.000 de euro) pentru iluminatul festiv, fiind montat în oraș un șir luminos cu o lungime de peste 100 de km, 2270 de ghirlande cu bec LED și elemente decorative 3D.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

1 comments
  1. Pe sos Mangaliei de la gara spre 4-5 nici o ghirlanda…..Rusinos!Pe față dispretul fata de locuitorii celor 4 cartiere’marginase’!👎👎👎

Comments are closed.