Antena 3 a difuzat investigații finanțate de Fundația Soros România

Captură foto www.inpremiera.antena3.ro

În ediția din 17 octombrie 2017 a emisiunii ”Sinteza Zilei”, moderatorul Mihai Gâdea și invitații săi au lansat atacuri furibunde la adresa miliardarului american de origine maghiară George Soros, pe care îl prezintă adeseori ca fiind un personaj sinistru, cu interese în destabilizarea României.

Nu este pentru prima oară când jurnaliștii și invitații televiziunii Antena 3 folosesc cuvinte dure și construiesc teorii ale conspirației cu privire la interesele lui George Soros în România.

Una dintre temele cel mai des întâlnite în emisiunile Antena 3 face referire la munca unor jurnaliști de investigații și activitatea unor organizații nonguvernamentale din România despre care jurnaliștii Antena3 susțin că sunt finanțate prin fundațiile lui George Soros și pe care le condamnă din acest motiv.

Ceea ce jurnaliștii Antena3 au uitat să amintească de-a lungul timpului este că, în anul 2011, chiar televiziunea Antena 3 difuza o anchetă finanțată de cea mai cunoscută fundație a lui George Soros din România.

Ba mai mult, la finalul materialului video, Antena 3 făcea precizarea că “acest material jurnalistic a fost realizat cu sprijinul Fundației Soros România, în cadrul programului Jurnalist de investigație în slujba interesului public”.

Este vorba de investigația jurnalistică “Dospește mafia”, difuzată în două episoade, în lunile septembrie și octombrie 2011, în cadrul emisiunii “În premieră”, realizată de Carmen Avram.

La acea vreme, reporterii Antena 3 – Romana Puiuleț, Andrei Ciurcanu și Mihai Dina – au câștigat unul dintre cele 11 premii puse în joc de Fundația Soros România, în parteneriat cu Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație, în competiția numită “Jurnalist de investigație în slujba interesului public”.

Investigația difuzată de Antena 3 și finanțată de Fundația Soros România făcea referire la mafia cerealelor, vânzările la negru și rețeaua de evazioniști care prejudicia statul român, în fiecare an, cu 4 miliarde de euro.

De precizat este și faptul că Alessandra Stoicescu, una dintre cele mai cunoscute moderatoare ale Antena 3, a beneficiat, în trecut, de o bursă acordată de una dintre fundațiile lui George Soros.

Cine este George Soros

George Soros s-a născut în Budapesta, în anul 1930, într-o familie de evrei. A supraviețuit Holocaustului și a studiat la Londra, iar în anul 1956 s-a mutat în Statele Unite ale Americii, unde a reușit să clădească o avere impresionantă, înregistrând câștiguri imense la bursă și din speculații pe piața valutară.

Averea lui George Soros este evaluată la aproximativ 25 miliarde de dolari, miliardarul de origine maghiară fiind printre primii 30 cei mai bogați oameni din lume.

George Soros a creat, de-a lungul timpului, fundații precum “Open Society Institute” (Institutul pentru o Societate Deschisă), prin care a susținut acte de caritate, dar și mișcări civice anti-comuniste.

George Soros s-a implicat și în campanii electorale, fiind principalul sponsor al Partidului Democrat din SUA, partidul din partea căruia a candidat anul trecut Hillary Clinton.

În 17 octombrie 2017, mass-media internaționale au anunțat că George Soros a transferat Fundației filantropice Open Society suma de 18 miliarde de dolari.

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.