Zeci de copii bolnavi de cancer, ajutați de Asociația Dăruiește Aripi prin vizite la domiciliu: Medicii au parcurs într-un an 15.000 de kilometri pentru vizite și recoltarea de analize/ Programul ar putea fi extins în viitorul apropiat

sursa foto: Asociația Dăruiește Aripi
sursa foto: Asociația Dăruiește Aripi

Programul de tratament la domiciliu pentru copiii bolnavi de cancer implementat de Asociația Dăruiește Aripi împlinește în septembrie un an de la începerea activităților, transmite asociația într-un comunicat de presă.

În cursul anului, echipa medicală coordonată de Dăruiește Aripi, în colaborare cu Institutul Oncologic București (IOB), a efectuat 376 de vizite, a recoltat 583 de analize și a parcurs peste 15.000 de kilometri între spital și casele copiilor, continuă asociația.

Echipa este formată din patru medici și șase asistente, personal medical din cadrul IOB, deja cunoscut de copii. Ei sunt susținuți de un expert în sănătate publică, un psiholog, un coordonator de dispecerat și o șoferiță, adaugă Dăruiește Aripi.

“Serviciile oferite de Dăruiește Aripi includ evaluarea și monitorizarea între curele de chimioterapie, recoltarea de analize, administrarea unor terapii de suport, consiliere psihologică, evaluarea calității vieții, instruirea membrilor familiei pentru îngrijirea micilor pacienți și îngrijire paliativă”, se mai arată în comunicatul citat.

În România există 13 centre de oncologie pediatrică, în 8 județe ale țării, în vreme ce copiii din întreaga țară au nevoie de ajutor. Scopul programului este de a oferi, eventual, servicii pentru toți copiii aflați la nevoie în România, explică asociația.

“Programul de tratamente la domiciliu ajută enorm acești copii. O singură zi în care ei rămân acasă, în loc să o petreacă în spital, înseamnă liniște sufletească pentru ei și pentru părinți. Atunci când asistenta din spital vine acasă, parcă totul merge mai ușor, inclusiv când cei mici trebuie să revină la spital”, explică Andreea Drăgan, coordonatoarea dispeceratului organizat de Dăruiește Aripi la IOB.

Asociația plănuiește să dezvolte parteneriate similare cu Institutul Clinic Fundeni și Spitalul Clinic de Urgență pentru copii “Marie Curie”, în viitorul apropiat.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.