Spitalul Județean Tulcea a fost dotat cu aparat RMN

Miercuri, 28 noiembrie 2018, la Spitalul Județean Tulcea, în prezența ministrului Sănătății, Sorina Pintea, a fost inaugurat oficial aparatul de rezonanță magnetică RMN, achiziționat la începutul acestui an, printr-un program guvernamental derulat de Ministerul Sănătăţii. Cu această ocazie, ministrul Sorina Pintea, însoțită de președintele Consiliului Județean Tulcea, Horia Teodorescu și vicepreședintele Dumitru Mergeani, a efectuat o vizită în mai multe secții ale spitalului și a purtat discuții cu medicii și cu managerul Tudor Năstăsescu.

Punctual, discuțiile au vizat modul de aplicare a legislației în domeniu dar și probleme legate de necesarul de resurse umane și necesarul de investiții curente.

„Cred că peste 3-4 ani vom putea discuta despre un alt fel de spital sau despre un spital județean așa cum ar trebui el să arate. Până atunci discutăm de necesarul de reurse umane, medici pe diverse patologii. Politica de resurse umane rămâne la nivelul județului, pași s-au făcut, în sensul că autoritățile locale sprijină procesul de angajare a noi medici prin oferirea de locuințe și oferirea unor facilități suplimentare. Spitalul poate să ofere condiții normale pentru muncă pentru orice tip de patologii existente în structura de specialități a acestuia. Din păcate, nu este acoperit necesarul de medici de aici, nu pentru că nu s-ar găsi, ci pentru că nu doresc să vină în aceste zone, deși salariul și condițiile sunt atractive. Va trebui să mai gândim strategii legate de acest aspect“, a declarat ministrul Sănătății.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.