Rusia ar putea să anexeze Arctica. Demonstrație de forță a 76.000 de militari

info-sud-est-rusiaRusia a organizat la jumătatea lunii martie exerciţii militare de amploare în regiunea arctică. Circa 76.000 de militari, 100 de nave de luptă, peste 200 de avioane şi 15 submarine au participat la acţiune, într-o demonstraţie de putere care a amplificat tensiunile în regiunea declarată de mult timp de către Rusia drept o zonă de interes strategic, anunță www.businessmagazin.ro.

Demonstraţia de putere, care a inclus exerciţii militare în întreaga Rusie, din KaliningRAd până la Pacific, a avut loc într-o perioadă în care Rusia a marcat prima aniversare a anexării Crimeei, care a declanşat cea mai gravă criză cu Occidentul de după Războiul Rece.

În cadrul aplicaţiilor, trupe paramilitare de la baze de pe întreg teritoriul Rusiei au fost transportate în regiuni îndepărtate, au aterizat pe o coastă arctică, în timp ce avioane de luptă au survolat regiunea Kaliningrad, aflată între Polonia şi Lituania, ambele state membre ale NATO. Ministrul Apărării Serghei Şoigu a declarat după o întâl-nire cu militari de rang înalt că armata a efectuat cu succes desfăşurarea de capacităţi de luptă în Arctica, regiunea baltică şi Crimeea.

Mai multe informații pe www.businessmagazin.ro

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: