Românii folosesc cel mai puțin site-urile și serviciile online ale instituțiilor publice la nivelul UE

La polul opus se află Danemarca, Finlanda, Olanda și Suedia, unde peste 90% dintre cetățeni folosesc platformele online ale instituțiilor publice.
sursa foto: Pexels

Românii folosesc cel mai puțin site-urile și serviciile online ale instituțiilor publice la nivelul Uniunii Europene, arată Eurostat. La polul opus se află Danemarca, Finlanda, Olanda și Suedia, unde peste 90% dintre cetățeni folosesc platformele online ale instituțiilor publice.

Eurostat mai arată că în jur de 69% dintre cetățenii UE cu vârsta cuprinsă între 16 și 74 de ani au folosit măcar odată un site al unei instituții publice în 2023. Tot în 2023, 43% dintre cetățenii UE au folosit serviciile platformelor online pentru a obține informații despre servicii, beneficii, legi sau ore de funcționare, 40% au descărcat diferite formulare oficiale, 39% au accesat informații cu caracter personal iar 37% au stabilit întâlniri sau rezervări online.

Aproximativ 29% dintre cetățenii UE au depus declarații fiscale online, 19% au accesat baze de date sau a registre, în timp ce 18% dintre persoane au solicitat online documente sau certificate oficiale și 17% au solicitat beneficii sau drepturi pe platformele online.

sursă foto: Eurostat

România se află pe ultimul loc când vine vorba de folosirea platformelor și serviciilor online puse la dispoziție de instituțiile publice, cu un procent de 23%, urmată de Bulgaria (30%) și Germania (58%).  

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.