Propunere anunțată de prefectul Constanței: Toți turiștii ar putea fi testați când intră în stațiuni

Una dintre măsurile luate în calcul pentru prevenirea răspândirii coronavirusului pe litoralul românesc este testarea tuturor turiștilor care ajung în stațiuni, a declarat marți George Niculescu, prefectul județului Constanța, în urma unei întâlniri pe care a avut-o cu reprezentanții patronatelor din turism.

“În urma întâlnirii de astăzi s-au concluzionat câteva propuneri, pe care le voi înainta mai departe ministerelor de resort, inclusiv Ministerului Sănătății. Vorbim de o posibilă testare a turiștilor când intră într-o stațiune turistică. Să vedem sub ce formă se poate face lucrul acesta. Vorbim de teste rapide. Se presupune că dacă un turist a intrat într-o stațiune și nu este purtător de Covid-19, practic dacă acest test s-ar extinde pentru toate persoanele care intră în stațiune, riscul de cotractare a virusului este foarte restrâns”, a declarat prefectul Constanței.

Acesta a subliniat că propunerile urmează să fie transmise ministerelor de resort și că agenții economici din turism și-au arătat disponibilitatea de a contribui la achiziționarea testelor necesare:

“Vom transmite cât mai repede propunerile la minister. Pentru achiziționarea testelor presupun că va fi un efort comun. Am văzut deschidere din partea agenților economici de a contribui pentru efectuarea acestor testări. Sunt costuri pe care ei și le asumă, tocmai pentru a putea aduce servicii de calitate și în condiții de siguranță pentru turiști. De asemenea, trebuie compensate de niște măsuri fiscale, atât la nivel local, cât și la nivel central”, a mai transmis prefectul Constanței.

Deocamdată, nu se cunosc alte amănunte despre reînceperea turismului în România și modul în care acesta se va face pe viitor:

„Primii turiști pe litoral vor veni atunci când ordonanțele militare vor prevede acest lucru. Sub ce formă se va face acest lucru? Sunt mai multe dezbateri aici. Până în momentul de față nu avem niciun fel de reglementare care să aducă lumină sub ce formă se vor desfășura activitățile turistice în județul Constanța”, a conchis prefectul Constanței.  

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții: