Proiectul “Tineri artiști în acțiune” continuă cu un spectacol la Grădina Tomis din Parcul Arheologic Constanța (Advertorial)

TINERI ARTIȘTI ÎN ACȚIUNE TINERI ARTIȘTI ÎN ACȚIUNE
sursa foto: Art Theatre

Proiectul TINERI ARTIȘTI ÎN ACȚIUNE se desfășoară în perioada 02-20 Septembrie 2024, este organizat de Asociația Culturală pentru Tineret și Copii Art Theatre, în parteneriat cu Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, Primăria Municipiului Constanța și Primăria Comunei Cumpăna.

Acest proiect este compus din două direcții de activități, printre care și FRAGMENTARIUM. Paradigma culturală a Antichității în contemporaneitate, ce cuprinde ateliere de creație, în urma cărora va avea loc un spectacol performing.

TINERI ARTIȘTI ÎN ACȚIUNE
sursa foto: Art Theatre

În această săptămână, studenții de la Facultatea de Arte, programele de studii Artele spectacolelor (actorie și coregrafie), Muzică, Interpretare Muzicală Canto și Pedagogia Artelor Plastice și Decorative au participat, împreună cu studenții de la celelalte facultăți de artă din țară (Universitatea „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I. L. Caragiale” București, Academia de Teatru, Muzică și Arte Plastice din Chișinău, Universitatea Națională de Știință și Tehnologie Politehnică București, Universitatea Națională de Muzică București, Universitatea Națională de Arte „George Enescu” din Iași, Universitatea din Oradea, Universitatea „1 Decembrie” din Alba Iulia) au lucrat la diverse ateliere de creație, precum Atelierul de serigrafie și gravură, Atelierul de artă teatrală și cinematografică, Atelierul de expresivitate corporală și Masterclass de belcanto, un lucru intens de altfel, care a implicat multă atenție, pasiune, creativitate, spontaneitate, curaj și seriozitate.

În data de 07 Septembrie 2024, la Grădina Tomis din Parcul Arheologic Constanța, începând cu orele 19:30 se desfășoară spectacolul performing creat și gândit cu mare atenție de către profesori pentru studenții care au lucrat și s-au dedicat acestui proiect național. Atelierele le-au dezvoltat tinerilor abilități precum lucrul în echipă, creativitatea, gestionarea problemelor și improvizația în diferite situații. De aceea, spectacolul performing trebuie vizionat, deoarece transmite cu ușurință publicului emoția și pasiunea pentru artă, sub orice formă a ei. Prezența spectatorilor poate influența într-un mod pozitiv interpretarea studenților, curioși și ei de rezultatul final al acestui proiect, așadar prezența este obligatorie!

Proiectul este realizat cu sprijinul Consiliului Județean Constanța.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.