Proiectul “TE VĂD, TE AUD” se desfășoară în opt școli din județul Constanța

Asociaţia Împreună pentru Viitor Constanţa şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Constanţa împreună cu Asociația Nevăzătorilor din România – Filiala Regională Constanța și Asociația Națională a Surzilor din România – Filiala Constanța derulează în perioada 15 octombrie 2018 – 15 iulie 2019, proiectul „TE VĂD, TE AUD”, în opt unităţi şcolare din Constanţa si județ.

Scopul proiectului “TE VĂD, TE AUD” este de a sensibiliza elevii cu privire la nevoile speciale ale persoanelor cu deficiențe de auz și văz, astfel încât să înţeleagă şi să conştientizeze dificultăţile cu care se confruntă în viaţa de zi cu zi aceste persoane şi să înveţe cum le pot ajuta.

În România trăiesc 140.000 de nevăzători şi 30.000 de persoane cu deficienţe de auz, dintre care 2000 de nevăzători şi 745 de persoane cu deficienţe de auz se află în judeţul Constanţa. Viaţa nu este simplă pentru ele şi au nevoie de susţinerea celor din jur şi de înţelegere.

Etapele proiectului sunt: VĂD – AUD; NU TE VĂD – NU TE AUD; ÎN SFÂRȘIT TE VĂD ȘI TE AUD.

În prima parte a proiectului, elevii se vor întâlni la şcoală cu persoane care prezintă deficienţe de auz şi văz, vor discuta cu acestea, urmând ca în a-II-a etapă a proiectului, elevii să realizeze piese de teatru pe tema proiectului, finalizând cu panouri expuse în spaţiul public, prin care să exprime experienţa trăită şi cunoştinţele dobândite.

Unitățile de învățământ care fac parte din proiect sunt: Școala Gimnazială Nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, Școala Gimnazială Nr.43 „Ferdinand”, Școala Gimnazială „S. A. Esenin”Ghindărești, Liceul Teoretic „Traian”, Colegiul Național „Mircea cel Bătrân” Constanța, Colegiul Național Militar „AL.I.Cuza” Constanța, Colegiul Național Pedagogic „Constantin Brătescu”, Liceul Tehnologic „Dobrogea” Castelu.

Parteneri de proiect: AYG România și Radio Constanța.

Redactia Info Sud-Est
Redactia Info Sud-Est

Ultimele postari ale lui Redactia Info Sud-Est (vezi toate)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.