Procurorul Bodean de la DNA Constanța: ”Nimeni nu va mai fi în siguranță dacă modificările vor intra în vigoare”/ ”Sunt aici ca să arăt tâmplarilor și muncitorilor că legile sunt lucruri serioase”

Judecători și procurori constănțeni au protestat tăcut în fața Judecătoriei Constanța împotriva propunerilor de modificare a legilor justiției (foto: www.ziuaconstanta.ro)

50 de judecători și procurori constănțeni au protestat timp de jumătate de oră în fața Judecătoriei Constanța, manifestându-și astfel dezaprobarea față de modificările aduse legilor justiției. Magistrații au protestat între 10:30 și 11:00, iar activitatea instanțelor a fost asigurată conform legii, de 1/3 din personal.

Acțiunea este fără precedent la Constanța. Este pentru prima oară când procurorii și judecătorii protestează împotriva unor propuneri de modificare a legilor justiției.

La protest s-au alăturat și cinci procurori din cadrul DNA Constanța.

Andrei Bodean, procurorul care i-a trimis în judecată, printre alții, și pe Nicușor Constantinescu, Radu Mazăre și Sorin Strutinsky, a declarat că s-a alăturat protestului pentru că ”nimeni nu va mai fi în siguranță dacă modificările vor intra în vigoare”: ”Sunt aici ca să arăt tâmplarilor și muncitorilor că legile sunt lucruri serioase. Dacă modificările Codului Penal și Codului de Procedură Penală intră în vigoare, activitatea noastră, a tuturor, va fi blocată. Niciun procuror, indiferent că lucrează la DNA sau alte parchete, nu își va mai putea face treaba. Nimeni nu va mai fi în siguranță. Nici măcar infractorii nu vor mai fi în siguranță. Și fiicele infractorilor pot fi călcate pe trecere și soțiile lor pot fi tâlhărite”, a declarat pentru Info Sud-Est procurorul Andrei Bodean, din cadrul DNA Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.