Peste 1750 de liceeni din șase județe au participat la Zilele Porților Deschise organizate de Universitatea „Ovidius“ din Constanța.
“Universitatea Ovidius din Constanța (UOC) a organizat, în perioada martie – mai 2023, Zilele Porților Deschise, o campanie amplă de promovare a ofertei educaționale, în care peste 1750 de liceeni din județele Constanța, Tulcea, Călărași, Ialomița, Brăila, Vrancea au vizitat cele 16 facultăți din cadrul UOC. În decursul celor două luni ale campaniei, au fost organizate peste 60 de vizite personalizate, în funcție de interesul manifestat de elevii din fiecare clasă și liceu din cele șase județe. Reprezentanții facultăților din cadrul UOC le-au prezentat tinerilor detalii legate de admiterea din acest an, le-au oferit informații despre programele de studii, burse în străinătate și spațiile de cazare. De asemenea, liceenii au vizitat săli de curs și laboratoare și au participat la activități alături de studenți și cadrele didactice”, se arată în comunicatul transmis de universitate
„Le mulțumim elevilor și profesorilor care au vizitat universitatea noastră pentru deschiderea și interesul față de facultățile din cadrul UOC. Fiecare întâlnire a reprezentat o bună ocazie pentru ca liceenii să înțeleagă și să analizeze oferta noastră educațională. Sperăm că pe cei mai mulți dintre ei informațiile primite îi vor ajuta în decizia de a-și continua studiile la Universitatea Ovidius din Constanța”, precizează conf. univ. dr. Dan-Marcel Iliescu, rectorul UOC.
Admiterea 2023 se va desfășura în două sesiuni, care vor avea loc în perioadele 6 iulie – 4 august, respectiv 4 – 15 septembrie.
Detalii suplimentare despre oferta educațională, criteriile de admitere și calendarul admiterii pentru fiecare facultate din cadrul UOC sunt disponibile pe website-ul https://admitere.univ-ovidius.ro/, prin intermediul căruia va putea fi realizat și accesul la platforma de admitere.
Pentru sesiunile de admitere din lunile iulie și septembrie 2023, tinerii se vor putea înscrie online, la studii universitare de licență, master sau doctorat, în funcție de rezidență – în calitate de: cetățeni români, UE, SEE, CE; români de pretutindeni (români și etnici români, cu domiciliul stabil în străinătate, conform actului de identitate); cetățeni străini, mai precizează reprezentanții Universității.
Ne bucurăm că ne citești!
Dacă vrei să ne și susții: