(P) Toamna, stațiunea Mamaia revine bikerilor și plimbăreților

N-a trecut mult timp de când stațiunea Mamaia era sufocată de turiști și mașini printre care cu greu îți făceai loc cu bicicleta, rolele sau în pas de alergare. Și mai greu te strecurai cu un cărucior sau cu trotinetele copiilor. În funcție de anotimp, și marea își schimbă culorile, dar și stațiunea își schimbă profilul. Dacă în urmă cu o lună, soarele încă le permitea ultimilor turiști să nu se lase duși de la bronzul toamnei, de câteva zile stațiunea a revenit constănțenilor și, mai ales, celor iubitori de sport sau celor care preferă să își petreacă pe malul mării zilele de weekend ori după-amiezile cu apus grăbit.

Pe parcurs ce turiștii au părăsit stațiunea, bicicliștii constănțeni și-au recăpătat unul dintre locurile favorite de relaxare. Și cei care iubesc să adulmece briza în diminețile răcoroase, dar însorite, ori să inspire aerul sărat de la amurg se pot bucura din nou de liniștea de care se acoperă stațiunea și orașul din octombrie și până anul următor în iunie. Treptat, locul turiștilor care se bronzau pe nisipul încins de soare a fost luat de iubitorii de jogging pe malul mării, iar locul puhoiului de turiști a fost luat de bikeri, cupluri sau familii care se plimbă într-o după-amiază leneșă, după o masă copioasă ori după o zi de stat pe scaun, cu ochii țintuiți în calculator sau cu nasul în hârtiile de pe birou.

O plimbare de la un capăt în celălalt al stațiunii și întors înseamnă 10 kilometri parcurși, iar în termenii cunoscătorilor, această distanță se traduce în 550 kcal consumate, dacă parcurgem distanța în mers, 680 kcal pentru alergare ușoară (5-6 km/h) sau 300 kcal pentru o oră de mers cu bicicleta. Și dacă alegi și încălțămintea potrivită pentru activitățile de recreere în aer liber, atunci poți să fii sigur că relaxarea completă o să fie garantată. În afara faptului că pantofii sport New Balance îmbină armonios eleganța cu stilul sportiv, talpa acestor modele este special creată pentru a reduce impactul și a absorbi șocul din timpul mersului. Cu o experiență de peste un secol în domeniul pantofilor sport, New Balance – brand ale cărui rădăcini au fost prinse în SUA, în 1906 de un tânăr imigrant englez – se remarcă mai ales datorită modelelor din piele întoarsă cu textil care lasă piciorul să respire, asigurând un adevărat confort pe toată perioada purtării.

Cu un astfel de partener de nădejde pentru confortul nostru, nu ne rămâne decât să ne bucurăm din plin de ceea ce ne oferă stațiunea Mamaia și în afara sezonului estival!