
Un raport al Organizaţiei Internaţionale a Muncii, din cadrul ONU, cu sediul la Geneva, a fost dat publicităţii la 18 martie. Documentul are la bază o cercetare a pieţei muncii în urma efectelor economice şi sociale determinate de pandemia coronavirus asupra tuturor statelor lumii.
Concluzia Organizaţiei Internaţionale a Muncii este că până la sfârşitul anului 2020 vor fi şomeri între 5,3 milioane de oameni (varianta cea mai optimistă) şi 24,7 milioane (în cazul în care efectele pandemiei nu se vor lichida la începutul verii). Ca un termen de comparaţie, criza financiară din 2008-2009, care a lovit toate economiile lumii, a adus după sine aproximativ 22 milioane şomeri.
Pierderile financiare ale statelor lumii, calculate de Organizaţia Internaţională a Muncii, variază între 860 miliarde dolari (varianta optimistă) şi 3,4 trilioane dolari, în varianta în care sfârşitul pandemiei nu va fi în această vară.
Directorul general al Organizaţiei Internaţionale a Muncii, Guy Ryder, a declarat presei, în momentul prezentării raportului, că „nu este vorba doar despre o criză globală sanitară ci şi de una a forţei de muncă, precum şi de o criză economică cu un impact uriaş asupra întregii lumi”. Studiul mai susţine că pandemia va aduce după sine şi creşterea nivelului de sărăcie în multe state şi regiuni vulnerabile ale globului.
- Doar 5% dintre bulgari consideră Rusia drept un exemplu de bună guvernare. Sprijinul pentru Vladimir Putin a coborât la 32% iar pentru R.P. Chineză la 1% - 7 martie 2022
- OPINIE Rusia va fi înfrântă. Achită Kremlinul datoriile istorice restante față de Europa? - 7 martie 2022
- Volodimir Zelenski este aici: Ucraina va rezolva datoria istorică a Europei - 28 februarie 2022