”Nu ne este frică, nu mai suntem pe vremea comuniștilor!”. Magistrații constănțeni protestează din nou. Toți procurorii DNA Constanța, inclusiv șeful acestora, au participat la protest

80 de magistrați constănțeni au protestat din nou în fața Judecătoriei Constanța, marți, 19 decembrie, începând cu ora 16:00. La protestul de astăzi au participat și toți procurorii din cadrul DNA Constanța, inclusiv șeful acestora, Sorin Constantinescu.

Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța (foto: www.ordinea.ro)

Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, a declarat pentru Info Sud-Est că magistrații nu se vor lăsa intimidați de eventualele presiuni și că vor continua să își exprime dezacordul față de propunerile de modificare ale legilor justiției până când acestea vor fi retrase: ”Nu ne este frică, nu mai suntem pe vremea comuniștilor. De ce să ne fie frică atât timp cât nu ne situăm în afara legii? Într-adevăr, nu avem voie să facem grevă, însă asta nu este grevă, ci modul nostru de exprimare a dezacordului profund față de conținutul acestor modificări, dar și față de procedura și maniera de lucru pe marginea acestora”.

Viorel Teliceanu a adăugat că, prin aceste proteste, atât el cât și colegii lui speră ca parlamentarii să își dea seama măcar în ultima clipă de efectele dezastruoase pe care aceste modificări le-ar avea dacă ar fi adoptate: ”Sper că cei care propun aceste modificări legislative, atât cu privire la legile justiției, cât și cu privire la Codul Penal și Codul de Procedură Penală să își dea seama în ultimul ceas de enormitatea modificărilor pe care le propun”.

Prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța a mai precizat că simpla prezență a magistraților într-un protest tăcut ar trebui să fie un semnal de alarmă pentru toată lumea, atâta vreme cât nu a mai existat niciodată o asemenea mobilizare: ”Nu a existat în istoria niciunui stat modern o mobilizare de așa natură, un astfel de precedent în rândul magistraților. Trebuie să înțelegeți însă că noi nu protestăm pentru ceva personal, pentru noi, ci pentru impactul catastrofal pe care aceste modificări le-ar avea asupra oamenilor, societății. Pentru noi, ca procurori, ar fi simplu, am clasa dosare pe bandă rulantă pentru că nu am mai putea să ne facem treaba, activitatea noastră ar fi blocată. Deci am munci mai puțin și am lua același salariu. Însă nu e sănătos și normal să ne gândim la asta în condițiile în care toată societatea va avea enorm de suferit, inclusiv poate parlamentarii sau familiile parlamentarilor care susțin astăzi aceste modificări. Cu toții vom avea de suferit”.

Teliceanu a avut un mesaj ferm pentru cei din Legislativ: ”Ne dorim ca Parlamentul să înțeleagă faptul că aici nu ne jucăm. Nu ieșim în stradă pentru vreun interes personal, nici pentru că n-avem ce face sau ca să îi enervăm pe unii și pe alții. Demersul nostru este unul foarte serios pentru că, trebuie să înțeleagă toată lumea, aici vorbim de lucruri foarte serioase și, mai întâi de toate, de siguranța oamenilor”, a conchis Viorel Gabriel Teliceanu, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța.

50 de judecători și procurori constănțeni au protestat și ieri, timp de jumătate de oră, în fața Judecătoriei Constanța. Tot ieri, câteva sute de magistrați au protestat în fața Curții de Apel București, dar și în mai multe orașe din țară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.