Cum instigă frații Tate împotriva femeilor prin noua strategie ”Defence”/ Judecați pentru viol, Tate sunt adulați după eliberarea din arest

andrew tate presa andrew tate presa
sursa foto: Inquam Photos / George Calin
andrew tate presa
sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Controversații frați Tate au fost eliberați vineri din arestul la domiciliu, în urma unei decizii a Curții de Apel București. Acuzați printre altele de viol, violențe și grup infracțional organizat, Tate au avut un impact major după ce și-au anunțat eliberarea pe rețelele de socializare. 

Aceștia au pornit o nouă strategie de promovare în online, pe site-ul Cobrate.com, al lui Andrew Tate, sub titlul ”Defence/Apărare”, prin care încearcă să pozeze în victimele abuzului sistemului judiciar românesc și dau lecții tinerilor despre cum să ”se apere în fața acuzațiilor false”. Frații Tate sunt plasați sub control judiciar, ceea ce înseamnă, printre altele, că nu pot părăsi țara.

Motto-ul noii strategii din online este „Acuzațiile false ruinează vieți” și se bazează, așa cum explică Tate, pe o platformă care promite, în aceeași retorică misogină și patriarhală, ”să ajute bărbații care se află în fața acuzațiilor false făcute de femei împotriva lor”.

  • „M-am aflat în mijlocul unor minciuni calomnioase și defăimări din partea unor femei rău intenționate care căutau bani și faimă. Sistemul juridic a fost transformat într-o armă de către actorii negativi, există o epidemie tăcută de femei care acuză în mod fals și rău intenționat bărbații de crime odioase și oribile. Acuzațiile, chiar dacă sunt complet fictive, nu se șterg niciodată. Ele atacă carierele bărbaților, reputația lor și viețile lor întregi”, scrie pe site Tate.

„Vom câștiga lupta împotriva răului”, este propoziția cu care prezentarea platformei se încheie, fără a se oferi mai multe detalii despre ce se va întâmpla de fapt pe „Defence”.

Comentariile postării acestuia de pe Twitter, din ziua eliberării fraților Tate, sunt în totalitate de susținere, de la bărbați care au fost aparent ajutați de frații Tate. Postarea s-a viralizat rapid, în doar 24 de ore ajungând la peste 500 de comentarii (aproape toate pozitive), peste 6000 de redistribuiri și aproape 2 milioane de vizualizări.

There are hundreds of high-profile cases of men suffering from false accusations.

There are thousands of untold stories of normal men having their lives destroyed.

I am launching a charity to protect men from this predatory evil.

Sign up: https://t.co/LRweBNqxcg

Doar câteva dintre comentarii, relevante pentru conținutul și mesajele transmise în celelalte sute:

  • „Am auzit povestea ta la @TuckerCarlson (fost angajat Fox News, ventilator al teoriilor conspirației, n.red). Îți admir tăria de caracter. Nu am știut prea multe despre călătoria ta. Se pare că cea mai bună parte a vieții tale urmează să vină. Mulțumesc că ne ajuți pe noi, bărbații, să fim mai mult decât suntem noi înșine”, a scris un bărbat.
  • „În sfârșit, ceva pentru a proteja bărbații împotriva femeilor”, a scris altul
  • „Acest lucru a crescut foarte mult respectul meu pentru tine”, se arată în alt comentariu.

De asemenea, există și numeroase pagini create pe Twitter de fani, făcute pentru a posta “știri” despre activitățile fraților, cât și ca să se adune toți fanii și să își împărtășească admirația față de ”faimoșii” Tate’s. Una dintre cele mai urmărite pagini dedicată lor este numită @TateNews_ și are peste 105.000 de urmăritori, unde se postează exact ce spune numele de utilizator, “noutăți/știri” despre tot ce mișcă frații Tate, acompaniate de sute de comentarii de apreciere.

A doua pagină este @emergencytate, care are 54.000 de urmăritori, iar conținutul constă în mare parte în postări de adulație la adresa Tate, prin prisma faptului că au ”învins matrix-ul” (Statul/Guvernul/Puterea/Sistemul, n.red.), expresie care este folosită des în această comunitate.

Pe Tik Tok, platformă unde frații Tate sunt extrem de virali, deși, în mod ironic, nu au conturi de utilizatori, știrile despre eliberarea lor, care cuprindeau și declarații video ale acestora, s-au rostogolit la fel de rapid. 

Spre exemplu, o știre a Britain’s News Channel a depășit 2100 de redistribuiri, 105.000 de like-uri și aproape 500 de comentarii în mai puțin de 24 de ore. 

Apoi, videoclipul cu prima declarație de presă pe care Andrew Tate a dat-o după eliberarea din arestul la domiciliu, postat pe pagina de Tik Tok a celor de la Daily Mail, a reușit să strângă în 24 de ore peste 500.000 de vizualizări, 57.000 de aprecieri, în jur de 1850 de comentarii și aproximativ 5200 de redistribuiri.

La fel cum secțiunile de comentarii la postările de pe Twitter sunt inundate de persoane care își fac cunoscută admirația prin fraze mai lungi, fanii de pe Tik Tok au dominat în comentarii prin frazele scurte, precum ,,W”, care înseamnă ”win” și este folosit de tineri pentru a vorbi de bine despre ceva într-un mod cât mai scurt, și emoticonul unei capre, care face referire la prescurtarea “goat” (în engleză ”capră”) a zicalei cunoscute în limba engleză “greatest of all times”.

De menționat este că platforma Tik Tok afișează un mesaj de avertizare despre violență în momentul în care utilizatorii caută informații despre frații Tate sau folosind numele acestora.

Viralitatea toxică

Andrew și Tristan Tate au devenit virali pe internet în urmă cu puțin timp. Deși nu au avut până acum conturi oficiale de TikTok, platforma chinezească a fost probabil cheia succesului iar totul a fost în strânsă legătură cu „Hustlers University”. 

Tristan nu s-a bucurat de aceeași faimă pe care fratele său Andrew, porecla „Cobra”, a cunoscut-o pe internet. Videoclipurile cu cei doi bărbați care discutau diverse subiecte controversate au făcut rapid înconjurul lumii.

Cât au fost închisi frații Tate nu au lipsit de pe online. Echipele de marketing ale acestora s-au ocupat de paginile lor de Twitter și Instagram și au reușit să îi mențină relevanți pe cei doi. 

Decizia de plasare sub control judiciar a fraților Tate a generat valuri pe internet. Pe pagina sa de Twitter, Cobra a postat un videoclip în care a criticat atât sistemul juridic din România, cât și presa. 

Potrivit acestuia, anumite trusturi de presă au oferit 50.000 de lire pentru oricine putea să prezinte o poveste negativă despre cei doi bărbați. 

Totodată, acesta a precizat că foarte multe persoane din trecutul său au fost contactate, inclusiv veterinarul, băiatul care avea grijă de piscinele sale, chiar și omul care făcea curățenie în apartamentul în care a locuit acum 11 ani, toate aceste acțiuni în încercarea de a-i găsi bărbatului probe împotriva sa.

Acuzațiile procurorilor

Fraţii Tate, cu dublă cetăţenie, britanică şi americană, şi două tinere complice (Alexandra-Luana Radu şi Georgiana Manuela Naghel) au fost trimişi în judecată de DIICOT în 20 iunie, fiind acuzaţi de viol, violențe și că au constituit un grup infracţional organizat, în scopul racolării, cazării şi exploatării, prin obligarea unor femei la crearea unor materiale cu conţinut pornografic, destinate difuzării contra cost pe site-uri de profil. Din aceste activităţi, inculpaţii ar fi obţinut importante sume de bani.

Conform DIICOT, infracţiunea de trafic de persoane ar fi fost comisă atât pe teritoriul României, dar şi în Statele Unite ale Americii şi Marea Britanie. Anchetatorii susţin că fraţii Tate racolau tinere sub pretextul începerii unei relaţii de iubire, după care le duceau într-o casă din judeţul Ilfov, unde erau obligate să producă clipuri video, ce erau postate pe site-uri pentru adulţi.

Cei doi fraţi le induceau în eroare pe tinere că ar dori o relaţie de căsătorie/concubinaj şi că ar avea faţă de ele sentimente reale de iubire (metoda ‘loverboy’), susțin procurorii.

Vineri, măsura arestării la domiciliu a fost ridicată de către magistrați, frații Tate alături de cele două femei despre care oamenii legii spun că au fost complicele acestora, fiind puși sub măsura preventivă a controlului judiciar până la 2.10.2023.

Tate au stat în arest mai multe luni, atât în penitenciar, cât și la domiciliu.

Ne bucurăm că ne citești!

Dacă vrei să ne și susții:

Add a comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.